0
Evropske lige

BENITEZ NAPUŠTA NJUKASL: Zameniće ga nikad ‘luđi’ trenerski tandem!

Objavljeno: 24.06.19 u 18:48

‘Kontroverza’ im je drugo ime, pa bi sezona mogla da bude izuzetno zanimljiva sa njima na čelu ‘svraka’.

Fudbalski klub Njukasl saopštio je danas da će trener Rafael Benitez napustiti klub po isteku ugovora, 30. juna.

– Naporno smo radili da produžimo Rafin ugovor. Međutim, nije bilo i neće biti moguće, postići dogovor sa Rafom i njegovim predstavnicima – navodi se u saopštenju Njukasla.

Crno-beli su se prošle sezone borili za opstanak, a šampionat su završili na 13. mestu u Premijer ligi. Takođe, 30. juna klub će napustiti i Benitezovi saradnici iz stručnog štaba, a Njukasl je najavio da počinje potragu za novim trenerom.

– Zahvaljujemo Rafi i njegovim saradnicima na uloženim naporima u protekle tri i po godine i njihovom značajnom doprinosu onome što je zajedničkim snagama postignuto. Mi bismo želeli da zahvalimo i našim navijačima, igračima i zaposlenima na strpljenju tokom perioda neizvesnosti – navodi se u saopštenju.

Benitez je u martu 2016. godine došao u Njukasl, ali nije uspeo da spreči da klub ispadne iz lige. Crno-beli su se odmah naredne sezone vratili u Premijer ligu, a poslednje dve sezone završili su na 10. odnosno 13. mestu na tabeli.

Već se priča o treneru koji bi mogao da ga zameni, a prema informacijama sa ‘ostrva’ prva opcija je Žoze Murinjo, koji od razlaza sa Mančester junajtedom u decembru nema angažman.

Portugalac je zainteresovan, smatra da bi to bila dobra prilika da se vrati premijerligaškom fudbalu, ali bi klupu ‘svraka’ preuzeo u tandemu sa Markom Materacijem, svojim ‘pulenom’ još iz vremena u Interu.

Materaci i Murinjo su tada razvili veliko prijateljstvo, kako u odnosu igrač-trener, tako i na privatnom planu, te se upravo njih dvojica smatraju pogodnim za ovaj izazov.

U svakom slučaju, bilo bi vrlo zanimljivo videti njih dvojicu na konferencijama i pored terena u ulogama glavnog i pomoćnog trenera crno-belih sa Sent Džejms Parka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter