0
Domaći fudbal

VESELINOVIĆ ZA HS: Naredne sezone ćemo biti najmlađa ekipa, mogu se očekivati odlasci…

Objavljeno: 23.06.19 u 20:20

Fudbaleri Čukaričkog već nekoliko dana za novu sezonu pripremaju se na slovenačkom Pohorju.

(Specijalni izveštač HotSporta sa Pohorja Nemanja Lazić)

Brđani su juče odigrali i prvu test utakmicu, rival im je bio ovdašnji niželigaš Dravograd, a belo-crni su bez mnogo muke stigli do trijumfa od 10:1.

Trener Aleksandar Veselinović šansu je pružio 22 igrača, a posle prve provere bio je zadovoljan vidjenim.

– Ova utakmica bila je u sklopu mikrociklusa, kojim smo završili tešku radnu nedelju. Prethodne sedmice smo radili u visokom intenzitetu. Pre dolaska na Pohorje smo igrali prijateljsku utakmicu sa Proleterom, a onda smo imali dug put i dva veoma naporna treninga ovde u petak – počeo je Veselinović, a onda dodao:

– Utakmica protiv Dravograda nam je poslužila da isprobamo dve postave i da vidimo koliko na terenu možemo da implementiramo ono što smo do sada radili. Veoma sam zadovoljan odnosom i željom igrača i pored toga što protivnik nije bio našeg nivoa.

FOTO: FK Čukarički

Veselinović je istakao da su uslovi za rad na Pohorju odlični.

– Imali smo i u Beogradu dobre uslove, na terenima na Banovom brdu i Makišu. Ovde su zaista izvanredni uslovi za rad, a ovo je tradicionolana baza našeg kluba, ali i imena klubova koji dolaze ovde govore o kvalitetu svega i uslovima za pripremu igrača.

Na spisku putnika našao se veliki broj igrača iz omladinskog pogona i upravo će oni biti ‘pogonsko gorivo’ u narednoj sezoni.

– Orijentacija kluba, a sa kojom sam i ja saglasan je da pružimo maksimalnu šansu mladim igračima. Videli ste da smo na prethodne dve utakmice imali u svakoj postavi veliki broj mladih fudbalera, dvadesetogodišnjaka. Upravo ti momci bi trebalo da budu ‘pola postavke’ tokom naredne sezone, pa mogu da najavim da ćemo biti najmladji tim u prvenstvu.

FOTO: FK Čukarički

Za dve sedmice beogradski klub kreće u evropsku avanturu, a prvi rival na tom putu će im biti jermenski Banants (11. jul).

– Normalno je da razmišljano o tom meču, ali je naš zadatak da ovde ispunjavamo trenažni proces i plan rada. Taj plan nije usmeren samo na Evropu, nego na kompletnu sezonu. Želimo da kroz razvoj ekipe vidimo kako da individualno usavršavamo mlade igrače. Svakom protivniku ćemo posvetiti pažnju, jer je to normalno za posao kojim se bavimo, ali ćemo se pre svega baviti sobom.

U sastavu tima su i dva nova igrača, Veljko Birmančević koji praktično nije ni odlazio i Ćirković koji je stigao iz Voždovca.

Birmančevića znam još iz Spartaka i to je igrač koji je bio tu tokom čitave pretodne sezone i kao da nije ni odlazio. Zbog povrede Miladina Stevanovića bili smo prinuđeni da proširimo selekciju na bočnim pozivijama u defanzivi i u klubu smo odlučili da je najbolja opcija da dovedemo Ćirkovića.

Ekipa Čukaričkog mogla bi da pretrpi ozbiljne promene odlaskom bitnih igrača.

– U ovom momentu je neizvestan ostanak Mudrinskog i Bogosavca, a ukoliko se bolje pogleda ekipa bi mogla da bude u potpunosti promenjena. Veliki hendikep će biti ukoliko Bogosavac ode, jer bi zbog Miladinove povrede mogli da ostanemo bez oba beka. Možemo očekuvati i da najbolji strelac Mudrinski napusti klub i isto tako Ovusu koji nam se neće priključiti do druge polovine jula zbog nastupa sa reprezentacijom na Afričkom Kupu nacija. Medjutim, ovo je klub koji sve radi planski i već su pripremljene alternative u vidu mladih igrača, kojima ćemo dati šansu i podržati ih da se afirmišu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HOTSPORT SAZNAJE: Šok u Nišu – Nenad Lalatović napustio Radnički!

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Početkom prelaznog roka pojavila su se nagadjanja da fudbaler Partizana, Nemanja Stevanović mogao da krene  put Banovog brda, ali novi trener ovog kluba to demantuje.

– To su spekulacije. Ja ne mogu da pričam o tome. Odluka je da prvi golman ove sezone bude Belić i njemu ćemo pružiti šansu. Do kraja prelaznog roka sve je moguće, naši igrači su interesantni na tržištu i svih 12 meseci može da se dogodi nešto nepredviđeno. Momci koji su sada sa nama na pripremama su oni na koje računamo za sledeću sezonu, zaključio je Veselinović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter