1
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

PORUKA ČELNIKA VOJVODINE: Gradimo novi ‘Karađorđe’, kapacitet je 16 hiljada mesta… (VIDEO)

Objavljeno: 23.06.19 u 15:19

Rukovodeći ljudi fudbalskog kluba Vojvodina danas su se po prvi put zvanično obratili javnosti, nakon poslednje održane sednice Skupštine kluba, na kojoj su članovi najvišeg klupskog tela svojim glasanjem dali mandat novim funkcionerima da u narednom periodu rukovode i upravljaju klubom.

Na vrlo posećenoj konferenciji za novinare održanoj u hotelu „Šeraton“, prisutnima su se obratili predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić i generalni direktor Dušan Bajatović, koji su najavili rezultatsku i finansijsku konsolidaciju kluba, ali i nova infrastrukturna ulaganja, koja se odnose na rekonstrukciju FC „Vujadin Boškov“ i izgradnju novog stadiona „Karađorđe“.

Prema rečima predsednika Vojislava Gajića, trenutno stanje u FK Vojvodina nije toliko loše koliko se to može zaključiti na osnovu rezultata, ali svakako može i treba da bude bolje.

– U proteklom periodu, bilo je dosta kriznih momenata, ali i nekih pozitivnih, koji se pre svega odnose na finansije, jer je regulisan značajan deo dugovanja iz prethodnih godina. Ono što je preostalo, verujem da ćemo rešiti u narednih godinu-dve, te bi od tada Vojvodina praktično mogla da počne da ostvaruje suficit u svom poslovanju. U ovom momentu, poveriocima mogu da poručim jedino to da niko neće biti zaboravljen i da će svačije ispravno potraživanje biti regulisano, ali u isto vreme ih molim za strpljenje i razumevanje za to da je konsolidacija kluba još uvek u toku – kaže Gajić.

On je istakao da klub u predstojećoj sezoni ima ambiciju da izbori plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope i da će, u slučaju da taj cilj ne bude ostvaren, na kraju prvenstva ponuditi svoju ostavku.

– Malo čudno zvuči ukoliko kažem da nam je cilj da smanjimo finansijske izdatke, a poboljšamo rezultate, ali to je moguće i za to imamo jasan plan. Konkretno, to znači da godišnji rashodi kluba ne smeju da premašuju 1,5 miliona evra, a da na tabeli moramo biti plasirani među prve četiri ekipe. To bi značilo da ćemo igrati u Evropi, a do tada ćemo imati još dva prelazna roka da vidimo da li je realno da napravimo i istorijski korak plasmanom u Ligu Evrope. Ipak, za sada nam je prioritet da izađemo na međunarodnu scenu i verujem da sa ovim rukovodstvom to i možemo – naglasio je Gajić.

Generalni direktor FK Vojvodina Dušan Bajatović izjavio je da je u minulom periodu klub otplatio značajan deo dugovanja koja postoje već duži niz godina.

– U prethodnih godinu i po dana, u finansijski oporavak FK Vojvodina uloženo je oko sedam miliona evra, što je novac koji je prikupljen od sponzora, privrednika i donekle od prodaje igrača, a time je urađeno oko 80 posto finansijske konsolidacije kluba. Nažalost, dobar deo tih sredstava je iskorišćen za vraćanje starih dugova, ali zato ova nova uprava tom vrstom problema neće biti toliko opterećena. U klubu sada imamo novu organizaciju i veoma ambiciozne sportske ciljeve – ističe Bajatović.

Tema oko koje se mnogo pričalo u poslednje vreme jeste izgradnja novog stadiona u Novom Sadu, s obzirom na to da „Karađorđe“ trenutno ne ispunjava uslove čak ni za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Važna vest za sve jeste to da smo rešili imovinsko-pravni status FC „Vujadin Boškov“, za koji očekujemo da, posle mnogo vremena, uskoro bude uknjižen na FK Vojvodina. Osim toga, uz podršku Republike Srbije, na istom mestu na kojem se nalazi sadašnji, biće izgrađen novi stadion „Karađorđe“ i to je investicija koja će koštati 25 miliona evra. Vlasnik stadiona biće Grad Novi Sad, koji će ga dobiti na poklon od JP „Srbijagas“, s obzirom na to da će ovo preduzeće, kao generalni sponzor FK Vojvodina, biti glavni finansijer tog projekta. Kapacitet će biti 16.800 mesta i ispunjavaće sve najviše svetske standarde – rekao je Bajatović.

Kompletan tok današnje konferencije za novinare možete pogledati u sledećem prilogu:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter