0
Domaći fudbal

PARTIZAN DOBIJA VELIKO POJAČANJE: Talenat Sadika nesporan, problem bi mogao da bude temperament (VIDEO)

Objavljeno: 22.06.19 u 00:12

Umar Sadik je na pragu Partizana, a HotSport vas upoznaje sa Nigerijcem.

Roma ga je bezbroj puta slala na pozajmicu, a nema sumnje da mu ne prija ostrvski stil fudbala, gde se uopšte nije snašao. Partizan bi mogao da dobije mnogo ukoliko uspe da ukroti temperament visokog napadača

Iako je u redove Rendžers došao kao veliko pojačanje za četu Stivena Džerarda. Na pozajmicu iz Rome došao je sa velikim očekivanjima, a navijači ga ne pamte po dobru jer je odigrao tri utakmice, dve u Liga kupu Škotske, a jedan meč odigrao je u prvenstvu. Na meču sa Aberdinom navijači su mu zamerili što je umesto da šutne na gol iz izgledne prilike odlučio da simulira penal, a njegovu nameru sudija je pročitao. Fudbaler je otkaz dobio telefonom bez ikakvog objašnjenja Stivena Džerarda. Takođe, uprava kluba kaznila ga je zbog spornog lajkovanja objave na Instagramu. Jedan od navijača Seltika objavio je da smatra kako Sadik zaslužuje šansu u prvom timu, a klub ga je zbog toga kaznio sa 20 hiljada evra.

Nakon toga u dresu Peruđe odigrao je 18 utakmica uz tri gola, isto toliko asistencije. Imao je tri žuta kartona i jedan crveni.

No, da ne bude kako smo izneli negativnu stranu o mladom napadaču. Ukoliko ohladi glavu i bude poštovao autoritet u vidu Save Miloševića i Milana Đuričića Partizan može da dobije veliko pojačanje. Radi se o hitronogom i snažnom napadaču kojeg krasi borbenost i volja da uvek dođe do lopte i na terenu gine za svoj tim. Takođe, poseduje ubitačan šut, a to može da bude velika prednost s obzirom da se napad Partizana često suočava sa bunker odbranama, te će njegov udarac sa distance biti od velike koristi.

U karijeri nastupao je za Speziju, Romu, Bolonju, Torino, Nac Bredu, Rendžers i Peruđu. Za Nigeriju do 23 godine odigrao je šest mečeva uz četiri pogodaka.

Posetite našu Instagram Stranicu, hvala na poverenju! 

Neke od najboljih poteza Nigerijca pogledajte ispod.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter