0
Fudbal

EURO U-21: Španci ‘petardom’ do prvog mesta, Italijani bez Kina do druge pozicije! (VIDEO)

Objavljeno: 22.06.19 u 23:09

Iako je Italija pred meč suspendovala dvojicu fudbalera, nije imala domaća selekcija previše problema i pobedom u odlučujućem meču uspeli su da se domognu prolaska dalje. U drugom meču Španija je bila ubedljiva protiv Poljske sa 4:0 i još jednom su domaći potvrdili prvo mesto u grupi A.

U oba meča su favoriti opravdali svoje breme. Španija se poigravala sa ekipom Poljske, ali nije nas ‘osvetila’ te je Srbija za sada i dalje reprezentacija sa najviše primljenih pogodaka. U drugom meču grupe A Italija je ispratila Belgijance kući porazom. 

Španija – Poljska 5:0.

Španija je od početka meča kontrolisala igru. Imali su prvu priliku preko Danijela Cebaljosa, negov udarac nije bio opasan po gol Poljaka. Ruiz je imao novu priliku u . minutu, pogodio je prečku, a već u sledećem napadu Pablo Fornals je doneo vođstvo Španiji. Ruiz je imao novu priliku za Španiju 34. minutu. Oprobao se sa velike udaljenosti, a još jednom je prečka spasla poljake. Mikel Ojarzabal se tri minuta kasnije izborio za loptu u šesnaestercu nakon kornera koji je izveo Danijel Cebaljos. Fabian Ruiz je četiri minuta kasnije krunisao dobru igru golom sa velike udaljenosti, ovog puta bio je precizan.

Kako se završilo prvo, tako je nastavilo i drugo poluvreme. Pablo Fornals je dočekao centaršut, bio je neprecizan, udarac mu je završio kraj gola. Desetak minuta kasnije u 65. minutu ponoso se isti igrač našao u prilici, ali je ponovo bio za malo neprecizan. Nastavio se blickrig Španaca, te je u 71. minutu Danijel Cebalos raspalio slobodnjak preko živog zida, usput je skinuo i paučinu nemoćnog golmana Poljske. U 90. minutu Borja Majoral je primio odličnu loptu i preciznim udarcem postavio konačnih 5:0.

Španija – Poljska 5:0 (3:0)
(Fornals 17, Ojrazabal 35, Ruiz 39, Cebalos 71, Majoral 90)

Španija: Sivera, Karikol, Mere, Njunez, Agiregabrira, Roka, Ruiz, Olmo, Cebalos, Fornals, Ojarzabal, Olmo (Valjeho, Majoral, Merino)

Poljska: Grabara, Pestka, Bielik, Viteška, Fila, Gumni, Milalak, Džiček , Žurkovski, Szimanski, Buksa, Sviderski, Piotrovski, Plačeta.

Belgija – Italija 1:3

U drugom meču Italija je dočekala Belgiju u biti ili ne biti meču za domaću selekciju. Počelo je sve kako treba po domaći tim. U završnici prvog poluvremena nakon gužve pred golom Nikolo Barela je uspeo da plasira loptu uz stativu. Patrik Kurtone je uvećao na 2:0 u 53. minutu. Nakon centaršuta bio je najviši u skoku i glavom iz teške pozicije uspeo da savlada golmana nominalnog domaćina. Imala je Italija tri prilike u nastavku pre primljenog gola, a pad koncentracije doneo je priliku Jari Vershaerenu da odigra dupli pas sa saigračem, otvorio mu se prostor i lako je savladao gomaćeg čuvara mreže. Da to ne bude sve pobrinuo se Federiko Kieza u 90. minutu njegov udarac završio je u rašlje nemoćnog čuvara mreže. Ovom pobedom Italija je ispratila Belgijance kući. Italija se nalazi na prvom mestu najbolje rangiranih drugoplasiranih selekcija i otvoren joj je prolaz u polufinale.

Belgija – Italija 1:3 (0:1)
(Verpaeren) – Barela 44, Kutrone 53, Kieza 90)

Belgija: De Volv, Kols, Bornau, Buširi, Kobaut, Bastijen, Hejnen, Šijvers, Omeonga, Saelemaekers, Lukebakio, (Mangala, Veršaren, Mpenza)

Meret, Calabresi, Manćini, Bastoni, Pezela, Mandragora, Barela, Kieza, Lokateli, Pelegrini, Cutrome (Dimarko, Tomali, Bonazoli)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter