1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

MILAN JEVTOVIĆ ZA HS: Krilni napadač Crvene zvezde govorio je o ‘blokadi odlaska’, ali i Niklasu Bentneru…

Objavljeno: 21.06.19 u 17:10

‘Crvena zvezda je odlučila da me zadrži, a poverenje ću opravdati igrama i golovima, gladan sam uspeha na tri fronta’, rekao je Milan Jevtović za naš portal.

Od specijalnog izveštača iz Vindišgarstena – Mirko Marković

Dva prelazna roka je pokušavala Crvena zvezda da angažuje Milana Jevtovića, a kada su uspeli brzonigi krilni igrač je prošle sezone dobijao minutažu na „kaščicu“. Ipak, izgleda da se polako penje u formi i vidi se po radu i učinku da trener Vladan Milojević priprema novog „džokera“ iz rukava sa minutažom prvotimca. Vidi se samopuzdanje čak i u igri na treningu na dva gola.

– Uvek sam tokom karijere ćutao i radio. Naučen sam po onoj narodnoj strpljen – spasen. Imam plan da uspem, a uporanost je vrlina i kada je teško. Neću da se osvrćem na prošlost već se borim za zajedničku budućnost – kaže Jevtović.

Planovi su zacrtani, nazad nema, sad samo napred.

– Zvezda je odlučila da me zadrži, a poverenje ću opravdati dobrim učinkom i golovima. Gladan sam uspeha na tri fronta.

Internacionalno iskustvo je blago u nekim situacijama.

– U Norveškoj nema tenzije. Kad se pobedi baš je lepo, a ponekad kada nije išlo sa Rozenborgom niko ne mari. Ovde su pritisak i obaveza da budes pravi svaki put nameće i za tu borbu sam lično spreman kao i ekipa. Antalija se borila za „goli život“ tako da sam osetio drugu stranu medalje.

Sarađivao je bivši član šampiona Norveške sa čuvenim Niklasom Bentnerom.

– Veliki igrač i nije tako loš i sklon skandalima kako su ga predstavi mediji. Asistirao sam mu kod golova, lepo smo se družili i sada je svako na svojoj strani. Dani u Rozenborgu su bili sjajni i osvojena titula podvučena je sa mojim potpisom.

Nekoliko golova i asistencija u finišu prošle sezone su odredili dalji status.

– Teško je kada se ne igra, ali paklena konkurencija izbacuje pojedinca. Nisam gubio veru u sebe što je dokaz da profesionalac mora da „gine“ ako ima plan.

Rampa na odlazak je spuštena.

– Imao sam konkretne ponude Arisa i LASK-a, a nisam dobio dozvolu tako da očekujem bitnu ulogu naredne sezone da zajedno sa kumom Jovičićem ređamo pobede.

Slede ispiti sa nekoliko dobrih ekipa kao zalet za start u Evropi.

– Pokušaćemo da uhvatimo pravi ritam, a ponovo smo „gladni“ borbe za Ligu šampiona. Ako ne ponovimo podvig „leče“ i grupna faza Lige Evrope. Prvo da izbacimo Suduvu, koju dobro poznajemo i onda preko Helsinkija nastavimo putovanje.

Na kraju Jevtović je obećao pohod na domaće trofeje.

– Nekako nam je izmakla dupla kruna. Naučili smo lekciju i pokušaćemo da oba pehara budu crveno-bela, pošto imamo ponovo najbolji tim – zaključio je Jevtović.

0
0

1 Komentara

  1. Joj brate nemoj samo sa Jovicicem tkzv osiguracem, unisti nas sef sa tom taktikom, decko ne zna pas unapred da odigra sa njim u ekipi imamo igraca manje u napadu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter