0
Fudbal

FOTO: Printscreen

EP U-21: ‘Ludnica’ u Ćezeni, do 76. minuta 0:0, a onda šest golova i pobeda Rumuna nad Englezima (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.19 u 20:47

U 2. kolu ‘C’ grupe na Evropskom prvenstvu za mlade gledali smo do sada najlepši meč posle kog su Englezi završili takmičenje.

Rumunija je apsolutni hit Eura za igrače do 21 godine. Naše istočne komšije su pre samo tri dana postigle četiri gola Hrvatima, a danas su srušile ‘gordi albion’ sa 4:2 (0:0).

Ništa ne bi bilo toliko spektakularno da do 74. minuta na semaforu nije stajalo 0:0. Za samo 17 minuta videli smo šest golova i to čak četiri u mreži Engleza, a Rumuni su potvrdili da su apsolutni hit prvenstva.

Rumunija je bila bolji rival u prvih 45 minuta, već u 7. minutu šansu je imao Ivan, ali je sa samo pet metara promašio ceo gol. Tri minuta kasnije sa druge strane je pokušao Medison, ali je lopta završila pored gola. Najveću šansu Engleska je imala u 45. minutu kada je Munt šutirao, a Radu napravio paradu i spasao 0:0.

Drugi deo igre počeo je šansama za Engleze, prvo je šutirao vezista Sitija Foden, a potom i Medison, ali je oba puta siguran bio sjajni Radu. Šou je nastao od 76. do 90. minuta. U 76. minutu Englezi su skrivili penal, a siguran izvođač bio je Puškaš – 1:0.

Ipak, samo pet minuta kasnije Engleska je izjednačila, krilni napadač Lestera Grej je postigao evrogol – 1:1.

Englezima je pobeda bila neophodna, a razočarao ih je Hadži u 85. minutu sjajnim šutem za 2:1. Nešto pre toga Rumuni su na teren poslali Komana, a ‘gordi albion’ napadača Aston Vile Abrahama.

Samo dva minuta po vođstvu Rumuna, Engleska je ponovo izjednačila. Abraham se sjajno snašao – 2:2. U 89. minutu hladan tuš za Engleze, Koman je šutirao, a golman Henderson se obrukao za novo vođstvo Rumunije 3:2. Samo četiri minuta kasnije krilni napadač Bukurešta je postigao još jedan predivan gol za TV špice za konačnih 4:2 i korak do plasmana u polufinale i na Olimpijske igre u Tokiju.

ENGLESKA – RUMUNIJA 2:4 (0:0)

Stadion: Dino Manuci u Ćezeni.
Sudija: A. Ekberg (Švedska)

ENGLESKA: Henderson – Dasilva, Klaker, Keni, Tomori – Barns, Dovel, Grej – Madison, Munt – Levin. Igrali su još: Sesenjon i Abraham.
RUMUNIJA: Radu – Manea, Nedelkearu, Paskanu, Stefan – Baluta, Kikaladu, Hadži, Ivan, Man – Puškaš. Igrali su još: Nedelku, Dragomir i Koman.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter