0
Evropske lige

PREDSTAVLJEN SARI: Govorio o Ronaldu, oblačenju i pojačanjima…

Objavljeno: 20.06.19 u 13:40

Juventus je danas predstavio novog šefa stručnog štaba Maurisija Sarija, evo šta je novi trener ‘stare dame’ rekao na predstavljanju.

Prvo pitanje bilo je odmah vezano za to da li je dolaskom u Juventus izdao Napulj i Napoli, grad u kom je rođen.

– Navijao sam za Napoli, rođen sam u Napulju, sve sam dao tom klubu, ali ta avantura je završena. Dugo sam razmišljao, oni su doveli Karla Anćelotija, to je moja greška. Želeo sam da idem preko granice, nisam želeo neki drugi italijanski klub. Premijer liga je za mene bila veliko iskustvo, ali još od zime želim da se vratim u Italiju – rekao je Sari.

Sjajni stručnjak je govorio o pregovorima sa Juventusom.

– Kada me je Juventus pozvao, bio je to jak osećaj. Nisam video klub koji je tako uporan, zato sam odlučio da dođem. Taj broj direktora posvećenih radu da dovede jednog trenera, to u životu video nisam.

Osvajač Lige Evrope sa Čelsijem je govorio o mogućnosti da ‘stara dama’ osvoji Ligu šampiona.

– Juventus će napasti Ligu šampiona, ali vi morate da shvatite da ima još devet podjednako jakih timova koji isto žele. Odgovornost mi je da osvojim titulu u Italiji, Evropa je san.

Maurisio Sari je otkrio u kom sistemu će igrati Juventus u budućnosti.

– Neće biti kao u Čelsiju 4-3-1-2, verujem da se vraćam na svoju 4-3-3.

Italijanski stručnjak je poznat po tome da ekipe sa klupe predvodi u trenerci i majici, a u Juventusu paze na kodeks oblačenja.

– Pričaću sa klubom. Nosiću naravno uniformisanu odeću. Važno je u mojim godinama da me ne pošalju tamo golog.

Novi trener Juventusa govorio je o Ronaldu, Dibali i Daglasu Košti.

Ronaldo je talentovan, kao i Dibala, Daglas Kosta je potencijalno top-igrač koji nije do sada pokazao to. Moramo da gradimo tim oko njih. Nisam pomenuo Iguaina, Mandžukića, nemam listu celog tima. Nikoga ne isključujem, samo dajem primere.

Direktor Juventusa Fabio Paratići govorio je o pojačanjima, pre svega spekulacijama da se vraća Pol Pogba.

– Pogba je igrač Mančester Junajteda. Bio je ovde mnogo godina, odrastao je ovde i volim ga, ali on je igrač Mančestera. Mnogo klubova želi Rabioa. U priči smo, ne samo sa njim, nego imamo i druge mete na umu. Razgovaraćemo i sa Mauricijom i probati da nađemo najbolje mete za tim – rekao je dirketor Juventusa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter