3
Domaći fudbal

Ono što smo videli u današnjm meču jeste da Nemačka igra identično kao seniorski tim, a za to je zaslužan sistem. Srbija ima kvalitet i pojedince, ali ne i sistem. Zbog toga, Nemačka je slavila 5:1 protiv Srbije. 

EURO U-21: Srbija ponižena u Trstu! Ne igraju pojedinci nego tim, a mi to nemamo! (VIDEO)

Objavljeno: 20.06.19 u 22:51

Ono što smo videli u današnjm meču jeste da Nemačka igra identično kao seniorski tim, a za to je zaslužan sistem. Srbija ima kvalitet i pojedince, ali ne i sistem. Zbog toga, Nemačka je slavila 6:1 protiv Srbije. 
Mnogi su očekivali da će se Srbija prošetati do zlatne medalje na ovom prvenstvu, ali već na početku zadesio nas je šamar, večeras još jedan. Nemačka je igrala organizovano, dok su ‘orlovi’ bezidejno pokušavali da nađu rešenje na individualni kvalitet. Srbija je tokom prvog poluvremena bila bez šansi, a prvi udarac ka golu protivnika imali su naši fudbaleri u 53. minutu meča.

Prvo poluvreme počelo je šansom Srbije. Radonjić je gurnuo za Bogosavca u 2. minutu bek brzo šalje do Andrije Živkovića kog su milimetri delili od lopte. Nakon pas igre Nemaca u 7. minutu Rihter je izašao sam ispred golmana Radunovića, a pre nego što je imao vremena da uputi udarac odlično je reagovao Gajić. Tri minuta kasnije Nojhaus je zapretio udarcem iz daljine, ali je lopta otišla kraj gola.

Oztunali je bio na oko 25 metara od našeg gola, pustio ga je Račić, da bi potom uputio dobar pas iza leđa zadnje linije. Rihter je prethodno prodao fintu Babiću nakon čega je istrčao Nemac sam pred golmana Radunovića i lagano postigao pogodak.

U nastavku je Milenković dobio žuti karton, te će propustiti naredni meč Srbije protiv Danske. Imali su Nemci priliku i u 22. minutu. Spasili su nas u ovoj situaciji Račić i Radunović, Henriks je dva puta oprobao udarac, jednom Rihter, ali uspeli smo da se spasimo, a lopta je završila u korneru. Lukić je u 30. minutu izgubio loptu na svojoj polovini. Valdšmit je iskoristio proigravanje Rohtera iz kontre četiri na tri i uvećao je prednost Nemaca na 2:0.

Samo sedam minuta čekala je Nemačka na novi gol. Drugi put u meču u strelce se upisao Valdšmit. Nakon impresivne kontre i mogućeg faula nad Gajićem Ta je poslao loptu za Valdšmita, on je uspeo da prevari Babića. Istrčao je Nemac sam pred Radinovića i matirao ga za ubedljivo vođstvo. Eztunali je u nastavku nakon driblinga napravio prostora za udarac, sreća po nas uspeo je samo prečku da pogodi. Na kraju poluvremena 3:0 vodi Nemačka.

Takođe treba istaći da naši fudbaleri tokom prvog dela meča nisu nijednom uputili šut ka golu protivnika. Amiri samo što je ušao u igru imao je priliku da savlada Radunovića. Naš golman je loše ispucao loptu, ona dolazi do Amirija na ivici šesnaesterca, a njemu je nedostajalo malo sreće, lopta odlazi preko gola. Luka Jović je imao priliku nakon greške Bamgartla iz prvog udarca Srbije, šutirao je po zemlji, Nibel odlično reagovao.

Prošao je Rihter pored Bogosavca uputio loptu na drugu stranu za Amirija koji je imao otvoren put ka golu, međutim spasao nas je, ponovo, Radunović. Šest minuta kasnije Radunović je bibo nemoćan. Mahmud Daud je došao do lopte, oprobao je udarac sa ivcie šesnaesterca, a naš golman mogao je samo pogledom da isprati loptu. Strelac četvrtog, bio je asistent kod petog pogotka za Nemačku.

Prošao je kroz sredinu, uposlio je Valdšmita za peti pogodak protiv nemoćnog Radunovića. Nakon pasa Joveljića, Daud je oborio krilnog fudbalera Srbije Lazara Ranđelovića, a sudija pokazuje na belu tačku. Odatle je utešni gol za Srbiju postigao Živković. Pre poslednjeg sudijskog zvižduka šesti pogodak za Nemačku postigao je  Majer. 

 

Srbija – Nemačka 6:1 (0:3)
(Rihter 16, Valdšmit 30, 37, 80 Daud 69, Majer  – Živković p 85)

Stadion: Nero Roko (Trst)

Sudija: I. Kovač (Rumunija)

Srbija: Radunović – Gajić, Milenković, Babić, Bogosavac – Račić, Pantić (Ranđelović 46), Lukić – Živković, Radonjić, Jović (Joveljić 69).

Nemačka: Nibel – Klosterman, Baumgartl, Ta, Henriks – Egeštajn, Eztunali (Amiri 46), Daud, Nojhaus – Valdšmit, Rihter.

0
0

3 Komentara

  1. Koji crni Djorovic, pa da je Mesija imao u timu, isto bi nam se desilo. Nasi treneri su grobari srpskog fudbala jer niko od njih ne zna da primeni ili da nauci igrace modernom fudbalu vec se oslanja onom nasem davno prevazidjenom fudbalu, duni preko centra a ovi napred ce je nekako smestiti. Fudbal je timska igra a ne pojedinaca,pa nije cudo sto se jedan Radonjic nigde u inostranstvu nije naigrao a niti se nece naigrati fudbala nego samo kod nas.Svi igraju na prvu, napadaju sa sedam-osam fudbalera, prave presing na svakog igraca, trce kao ludi,lopta je uvek u njihovom posedu i ide od noge do noge i uvek slobodnom saigracu. To je sistem koji se igra u svim ligama petice tako da nije cudo sto jedan talentovani Jovic dodje do izrazaja i zavrsi u Realu ili sto SMS ima cenu od 80-100 miliona eura.Mi posedujemo talente i mogli bi uvek biti u vrhu svetskog fudbala ali sta to vredi kada ih nas sistem i treneri unistise.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma ovo je nemoć struke. Ovako je cele sezone izgledala Zvezda, 1. NEMOŽE LOPTU DA IZNESE SA NAŠE POLOVINE(NEKADA SU TO RADILI PIKSI, SUŠIĆ, JOKANOVIĆ, JUGOVIĆ-SAD BORJAN, RADUNOVIĆ, STOJKOVIĆ, TJ. GOLMANI, SVI ŠTOPERI, BEKOVI JEDAN TAKAV CELE SEZONE „NOSI“ ZVEZDU.
    2.MI NEZNA O KAKO DA NAPADNEMO I SLABIJE A KAMO LI NEMCE
    3.NAMA NE TREBAJU RELEKTORI, STOLICE, STRUČNJACI POD HITNO DOVESTI PAR NEMČKIH TRENERA, NJIHOV RAD JE SAD PREPOZNATLJIV

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter