0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PETKOVIĆ OPET O ‘TABU TEMI’: Ako sam pucao, trebalo je da puknem kako treba!

Objavljeno: 19.06.19 u 22:34

Bivši selektor fudbalske selekcije Srbije i Crne Gore prisetio se svojevrsnog skandala iz 2006. godine pred Mondijal u Nemačkoj.

U intervjuu koji je dao za ‘Nedeljnik’, Ilija Petković je izjavio da se ipak kaje što nije poveo svog sina Dušana Petkovića na Svetsko prvenstvo.

Podsetimo, tada je Petković najpre pozvao sina na širi spisak reprezentacije za Mondijal, nakon čega se podigla velika prašina u fudbalskoj javnosti, zbog čega ga ipak nije poveo u Nemačku.

– E sad, to pozivanje sina… Pogrešio sam što ga nisam poveo, ili što se bar nisam s njim vratio. Pa kad već pucam, da puknem kako treba. Ovako sam puko ni tamo ni ‘vamo – rekao je Petković.

Istakao je i da se kaje što sa nekim igračima nije postupio čvršće.

– Možda bi drugi trener probudio ekipu na neki drugi način. Neko će reći ‘vidi ga sad kako je mudar’, ali možda je trebalo povedem mlade Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova, i da napravim novi miks igrača, bez uvrede prema onima koji su na kraju išli. Siniša Mihajlović je dao najbolju izjavu, za koju mu se divim: „Ja Mihajlović selektor nikad ne bih pozvao Mihajlovića igrača.“ A u ono vreme da ste Mihajloviću rekli da mora u 10 sati na spavanje, ne sme da se pije vino… „Molim? Kome ti to“? Tu je trebalo da budem čvršći, da kažem nekima da ne mogu da idu na Svetsko prvenstvo! Ne može, pa šta napravimo – rekao je popularni Petko.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter