0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HS PREDSTAVLJA: ‘Ostrvljani’ otvaraju Partizanovu sezonu – Velšani ‘lak plen’, Kilmarnok sa ‘italijanskim šmekom’

Objavljeno: 19.06.19 u 17:41

Navijači Partizana raduju se izvučenim protivnicima. Ipak, Škoti nisu baš tako naivni kao što izgleda. 

Crno beli ne treba da strahuju, iako treba da budu oprezni. Sećamo se nemile epizode sa Šamrok Roversima kada su ostrvljani (tada Irci) iznenadili Partizan. Obe ekipe relativno su nepoznanica širim narodnim masama, a Nomadi iz Konah Kveja osnovani su 1946. godine.

Njihov stadion ima 500 sedećih mesta i prostora za stajanje još hiljadu ljubitelja fudbala. Menadžer je Endi Morison nekadašnji fudbaler Blekburna, Hadersfila, Mančester Sitija i Kristal Palasa.

Ekipa je 2016. godine igrala protiv Vojvodine u Novom Sadu, a „stara dama“ slavila je kući sa 1:0, a na gostovanju 1:2. Največi uspeh kluba jesu upravo kvalifikacije za Ligu Evrope u kojima su nastupali od 2016. godine. Igrački kadar čini mešavina Engleskih i igrača iz Velsa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Dosta opasniji i iskusniji jeste Kilmarnok. Klub je osnovan 1869. godine. Svoje utakmice igraju na prelepom „Ragbi parku“. Osvojili su Premijer ligu škotke, 1965. godine, a tri puta i Kup Škotske, pos put 2006. godine.

Do sada se nisu sastajali sa srpskim klubovima, ali jesu 1999. godine sa Željezničarom iz Sarajeva. Škotsko prvenstvo završili su na trećoj poziciji, a sa klupe ih predvodi Italijan Angelo Alesio. Nekadašnji fudbaler Juventusa, a potom i pomoćni trener Antoniju Konteu u „staroj dami“, Italiji i Juventusu.

Prvi tim sačinjen je prevashodno od domaćih fudbalera, uz Dva igrača iz Republike Irske i jednog iz Severne Irske. Četiri puta u istoriji tim je bio vicešampion, a 1964/65 bio je i šampion. Pet puta završavali su u finalu Kupa Škotske, a jednom ga i osvojili.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter