0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HOTSPORT PREDSTAVLJA: Helsinki navijači pamte po dobru, Toršavn poznatiji Partizanu nego Zvezdi!

Objavljeno: 19.06.19 u 12:56

Crvena zvezda dobila je mogućeg protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crvena zvezda mora da preskoči prvu prepreku, ekipu Suduve. Potom će se četa Vladana Milojevića suočiti sa Helsinkijem ili Toršavnom.

Ekipu Helsinkija navijači pamte po dobrom. U meču Kupa pobednika kupova, Crvena zvezda i Helsinki igrali su dvomeč 1997. godine. U Finskoj je Zvezda slavila rezultatom 1:0, dok je u Revanšu nadigrala Helsinki sa 3:0.

Reč je o najtrofejnijem timu Finske koji je 29 puta bio prvak države, 14 puta vicešampion. Poslednje dve godine u nizu uspeli su da vladaju Finskom. Pre toga osvojili su pehar šampiona 2014. pa je usledio dvogodišnji post. Kup Finske podigli su 11 puta.

Helsinki igra na velelepnoj „Telia 5G Areni“ kapaciteta 10,770 mesta, ono što bi moglo da predstavlja problem za Zvezdu jeste činjenica da Finci igraju na veštačkoj podlozi sa čime ovdašnji timovi nemaju prilike da se često susreću.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ekipu pretežno čine domaći fudbaleri, uz dvojicu Nigerijaca, jednog Rusa i Ganjanina. Napadači Crvene zvezde biće na ispitu s obzirom da je nekadašnji fudbaler Genta Rafinja, koji je za tim odigrao preko stotinu utakmica udarna igla u odbrani. U timu imaju i reprezentativca Meksika Marka Buenu koji je prethodne sezone nastupao kao pozajmljeni fudbaler za Everton.

Drugi Protivnik HB Toršavn (puno ime kluba Havnar Boltfelag Toršavn) Dolazi nam sa Farskih Ostrva. Navijači Crvene zvezde već su otpisali ekipu i priželjkuju susret sa Helsinkijem. Iako Crvena zvezda nije igrala do sada protiv Toršavna, jeste Partizan. Crno-beli su pre pet godina dočekali ekipu sa Farskih ostrva. U Beogradu je bilo 3:0 za izabranike Marka Nikolića, a naredni meč dobili su u Toršavnu sa 3:1. Prvaci Farskih Ostrva bili su 23 puta, a Kup te zemlje osvojili su 26 puta, koliko i Super Kup. Tim je osnovan 1904, godine i igra na stadionu „Grundalur“ kapaciteta 5000 mesta.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter