0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NASTAVLJEN RAT SAOPŠTENJIMA: Sindikat – Antić ga tukao, a potom mu oduzeo platu (FOTO)

Objavljeno: 18.06.19 u 21:56

Jutros je kao bomba srpskom javnošču odjeknula vest da je Dragan Antić trener i fukcioner Dinama napao fudbalera, u toku dana obratio se javnosti i sam Dinamo, a rat saopštenjima nastavlja se i u kasnim večernjim satima. 

U jutrošnjem saopštenju Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije „Nezavisnost“ navodi se „da je na utakmici između FK Dinamo iz Vranja i FK Spartak iz subotice fudbaler Dinama Luku Ratkovića zadavši mu otvorenim rukama udarce u predelu glave, nakon čega ga je vukao za kosu„, navedeno je u saopštenju Sindikata između ostalog. 

U toku dana odgovorio je i FK Dinamo iz Vranja nakon hitne telefonske sednice prvoligaš se branio optužbi. 

„Treska, ljutnja, kod negativnog rezultata su normalne posledice slabe igre, a sve to je nepotrebno objašnjavati fudbalskoj javnosti, a posebno G-dinu Poledici, željnog medijske pažnje, koji iz ničega pokušava da napravi nešto. Mi iz Upravnog Odbora to smatramo lično njegovom hajkom na našeg predsednika g-dina Dragana Antića„, između ostalog navode Vranjanci. 

U toku večeri ponovo se oglasio Sindikat fudbalera „Nezavisnost“ 

Odgovor Sindikata prenosimo u nastavku u celosti, bez izmena. 

„Nakon što je Dragan Antić predsednik i trener FK Dinamo Vranje pretukao igrača dana 11.05.2019, na poluvremenu utakmice, samo četiri dana kasnije klub je doneo odluku da kazni igrača 80% od zarade u periodu od 6 meseci.

Formalno pravno nemoguće je bilo sprovesti disciplinski postupak i doneti odluku u roku od 4 dana a kazna oduzimanja 80% od zarade je nezakonita i pravno neodrživa.

Igrač nije dobio prijavu, nije mu omogućeno da se izjasni niti je znao da se protiv njega vodi bilo kakav postupak.

Ovo je silovanje prava i školski dokaz kako se maltretiraju i tretiraju igrači u Srbiji.

Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da svakog nasilnika udaljimo što dalje iz fudbala“, navodi Nezavisnost. 

Po svemu sudeći, rat saopštenjima neće se ovde završiti. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter