0
Fudbal

EURO U-21: Nemci demonstrirali silu, ubedljiva pobeda protiv Danaca!

Objavljeno: 17.06.19 u 22:53

Odigrana je i druga utakmica grupe B na prvenstvu Evrope za igrače do 21 godine.

Nemačka nije imala mnogo problema da savlada Dansku. „Panceri“ su slavili rezultatom 3:1.

Uvod meča nije doneo uzbuđenja, ekipe su pokušavale da ugroze jedna drugu iz distance, ali neuspešno. Čekalo se na prvi gol do 28. minuta kada je Nemce doveo u vođstvo Marko Rihter. Uposlio ga je Maksimilijan Egeštejn, a on je uputio udarac, lopta je pogodila nekog od defanzivaca i promenila smer za 1:0. Đan Luka Valdšmit imao je priliku u 41. minutu, njegov udarac zaustavio je Danijel Iversen. Isti igrač je i nakon nekoliko minuta imao dve poluprilike ali nije uspeo da promeni rezultat.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imali su Danci, ali nisu uspeli da preko Roberta Skova promene rezultat. Odlično je reagovao golman domaćeg sastava. Drugim pogotkom Marko Rihter je kaznio promašaj Danaca. Igrao se 52. minut, a Rihter je odlično primio loptu i imao lak zadatak da povisi na 2:0. U 60. minutu loptu je odličnio primio Bendžamin Henrikhs, raspalio je po levoj strani, a golman Danaca ponovo je odlično reagovao.

Rihter se u 65. minutu našao u ulzoi asistenta. Valdšmit je ovog puta uspeo da zatrese mrežu Danasa i poveća prednost na 3:0. Timo Bamgartl je u 73. minutu u srcu šesnaesterca igrao rukom, a sa bele tačke počasni gol za Dance postigao je Robert Skov. Levin Oztunali je u 94. minutu imao priliku da nemcima donese još jedan gol, ali je Danije Iversen dobro reagovao.

Nemačka – Danska 3:1 (1:0)

(Rihter 28, 52, Valdšmit 65 – Skov pen 73)
Sudija: Oleg Grinfild
Stadion: „Stadio Fruli“

Nemačka: Aleksandar Nubel, Lukas Klosterman, Jonatan Tah, Timo Baumgartl, Bendžamin Henrihs, Maksimiljan Egeštejn, Arne Maier, Levin Ozunali, Mahnzd Daud, Marko Rihter, Luka Valdšmit (Igrali su još: Suat Serdar, Florian Neuhas, Nadiem Amiri)

Danska: Danijel Iversen, Rasmus Kristensen, Viktor Nelson, Jakob Rasmusen, Mads Valentin Pedersen, Magnus Kofor Andersen, Filip Biling, Matijas Jensen, Robert Skov, Markus Ingvarsten, Jakob Brum Larsen (Igrali su još: Oliver Abildgard, Mikel Duelund, Džonas Older Vind.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter