0
Domaći fudbal

Foto: FSS

GORAN ĐOROVIĆ: Ne živi se od prošlosti, Novi Zeland mora da se zaboravi!

Objavljeno: 16.06.19 u 20:54

Mlada reprezentacija Srbije (U-21) odradila je poslednji trening pred meč sa Austrijom (Trst – 18,30), prvi na Prvenstvu Evrope za izabranike selektora Gorana Đorovića.

Uoči duela sa rivalom koji nam je bio protivnik i na putu do Italije i San Marina, pred predstavnicima medija bili su selektor Goran Đorović i vezista Danilo Pantić.

O očekivanjima…

-Najvažnije da smo svi zdravi za prvi meč na turniru i da se spremamo u dobrom ambijentu. Svi jedva čekamo da počne utakmica, poštujemo sve rivale, ali verujemo u svoj kvalitet – rekao je selektor Srbije.

O rivalu…

-Poznajemo se sa Austrijom dobro, bili smo u istoj grupi u kvalifikacijama. Pobedili smo u gostima, onda igrali nerešeno pred kraj kvalifikacija. Moram da kažem da su kvalifikacije jedno, a utakmice u završnici nešto sasvim drugo. Imamo respekt prema našem rivalu, radi se o veoma dobroj reprezentaciji. Dobro se poznajemo, ali ono što je bilo treba da se zaboravi, okrećemo se sutrašnjem meču. Sve selekcije koje su došle u Italiju imaju poseban motiv, tako i mi. Očekuje nas zahtevan meč i mislim da ćemo spremno ući u borbu.Ponavljam, veoma poštujem selekciju Austrije.

O timu…

-Sačekaćemo da se završi i poslednji trening kako bi videli stanje igrača a naravno da već znam tim.Utakmica je živa stvar, tako da ćemo shodno situaciji na terenu i reagovati, ali rekao sam da ono što je bilo u kvalifikacijama neće imati veze sa sutrašnjom utakmicom. Austrija je snažna ekipa, fizički na visokom nivou, tako da očekujem težak meč.

O ambicijama i igračima koji su nastupali za „A“tim…

-Fokusirani smo samo na prvi korak, svesno smo da su sve reprezentacije došle ovde sa istim ambicijama, tako da i mi imamo pravo da se nadamo.I mi i oni imamo igrače koji su igrali i za „A“ timove, a teren će sve pokazati.

Ključni igrači…

-Ja ne delim igrače,fudbal je timska igra, svaki pojedinac je važan na svojoj poziciji.Svi igrači koji se nalaze ovde za mene su važni.

Podsećanje na Novi Zeland i titulu prvaka sveta…

-U sportu i fudbalu se od prošlosti ne živi, drago mi je što se mnogi od njih sada nalaze ovde, ali fokus je samo na ono što dolazi, a za nas je to meč sa Austrijom.

O Luki Joviću i posvećenosti…

-Dovoljno govori to što je ovde sa nama. Igrao je cele kvalifikacije, dao veliki doprinos. Svima me drago zbog njegovog potpisa za Real, ali sada je mislima u reprezentaciji i skoncentrisan na ono što nas očekuje u meču sa Austrijom – zaključio je Goran Đorović.

Danilo Pantić je izneo svoja očekivanja…

-Ulazimo u takmičenje sa visokim ambicijama, spremni smo i daćemo sve od sebe da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Sutra nas očekuje najvažnija utakmica, moramo ići korak po korak i to je jedini naš put. Spremni smo, očekivanja nacije su velika i nadamo se da ćemo ih ispuniti – rekao je Danilo Pantić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter