0
Fudbal

EURO U-21: Poljaci isterali ‘crvenog đavola’ (VIDEO)

Objavljeno: 16.06.19 u 20:35

U prvom meču na Evropskom prvenstvu za mlade u ‘A’ grupi Poljska je sa 3:2 (1:1) pobedila favorizovanu Belgiju.

Poljska je Evropsko prvenstvo otvorila pobedom, a ako je neko gledao meč na Mapei stadionu u Ređo Emiliji ostao je u čudu kako su Poljaci na kraju slavili.

Naime, Belgija je fenomenalno otvorila meč, a najbliža golu bila je u 14. minutu kada je Mangala pogodio stativu. Samo dva minuta kasnije Mbenza je probio po levom boku, ubacio po zemlji na peterac, a brat Batšuaija Iseka Leja pogodio za 1:0. Samo pet minuta kasnije Belgija je mogla do drugog gola, ali je napadač Genka Šrijvers šutirao malo pored gola.

Poljska je preokret najavila u 26. minutu kada je Zurkovski povukao jednu loptu kroz sredinu, otvorio sebi prostor za šut sa distance i bio precizan – 1:1. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvreme počelo je šokantno za Belgijance, u 52. minutu je Jagilo centrirao iz kornera, a Bilek žabicom prevario golmana ‘đavola’ za 2:1.

Belgija je tada krenula na sve ili ništa, već u 58. minutu je Kobat pokušao, ali je zamalo bio neprecizan. Tri minuta kasnije zapretio je Šrijvers, ali promene rezultata nije bilo.

Poljska je u 79. minutu postigla treći gol, Zurkovski je predriblao dva belgijska defanzivca, poslao loptu na drugu stativu, a u mrežu je zakucao Šimansi – 3:1. Belgija je pet minuta kasnije smanjila na 3:2, Lukebakio je izveo korner, a Kuls glavom pogodio.

‘Crveni đavoli’ su do izjednačenja mogli u 86. minutu kada je pokušao Mbenza, ali je njegov šut odbranio Grabar i ostalo je 3:2 za Poljsku.

POLJSKA – BELGIJA 3:2 (1:1)
Zurkovski 26, Bilek 52, Šimanski 79 – Leja 16, Kuls 84

Stadion: Mapei.
Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija)

POLJSKA: Grabara – Fla, Viteška, Belik, Peštka – Dziček, Jagilo, Zurkovski, Mihalak, Šimanski – Kovanački.
BELGIJA: Džekers – Kuls, Fares, Kobut, De Nore – Mangala, Hejmen, Mbenza, Lukebakio – Šrijvers i Leja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter