0
Fudbal

FOTO: YouTube

EURO U-21: Kijeza gurnuo sjajne Špance ka provaliji već posle 90 minuta (VIDEO)

Objavljeno: 16.06.19 u 23:03

U velikom derbiju ‘A’ grupe Evropskog prvenstva za mlade u Bolonji je Italija sa 3:1 (1:1) pobedila Španiju.

U današnjoj najavi za turnir u Italiji i San Marinu smo napisali da je domaćin moćan, a Azuri su to danas dokazali. Ceh je platila supertalentovana ekipa Španije. Zvezda večeri u ‘srpskom gradu’ Bolonji bio je Kijeza, inovator preokreta ‘plavih’.

Sve je počelo jako loše za Italijane, Sebaljos je u 9. minutu postigao evrogol za 0:1. Samo koji minut kasnije je Sebaljos sjajno promešao odbranu Azura, ubacio loptu na peterac, ali je Soler zakasnio.

Italija je izjednačila iz prve prave šanse. Dugu loptu u stilu slavnog oca Enrika Kijeze primio je mladi Federiko, stuštio se ka kaznenom prostoru ‘crvene furije’, video da golman Simon kreće sa gol crte i pogodio iz ‘mrtvog ugla’ – 1:1.

Italija je prva zapretila u drugom poluvremenu, šutirao je Kijeza, ali je zamalo bio neprecizan. Samo šest minuta kasnije uzvratila je Španija, ali je sjajn pokušaj Solera preko prečke prebacio golman Meret.

Azuri su poveli u 64. minutu, rezervista Kutrone se borio kao lav za loptu, ona se odbila na petercu do nečuvanog Kijeze, a ovaj je zakucao pod prečku – 2:1. Španija je do izjednačenja mogla u 79. minutu kada je šutirao Sebaljos preko gola. U 80. minutu neoprezni španski defanzivac oborio je Pelegrinija, sudija Gozubujuk je pogledao snimak i posle VAR asistencije pokazao na penal. Pelegrini je bio precizan za konačnih 3:1.

Italija u sledećem kolu igra protiv Poljske i ako slavi velikim korakom će prići plasmanu u polufinale. Sa druge strane Špance čeka duel sa Belgijom i sve osim pobede je vraća kući.

U prvom meču dana Poljska je savladala Belgiju.

ITALIJA – ŠPANIJA 3:1 (1:1)

Kijeza 36, 64, Pelegrini 82. penal – Sebaljos 9

Stadion: Renato Dal’Ara.
Sudija: Serdar Gozubujuk (Holandija)

ITALIJA: Meret – Kalabresi, Manćini, Bonafaci, Dimarko – Mandragora, Barela, Pelegrini – Zaniolo, Kijeza i Ken. Igrali su još: Orsolini, Kutrone i Bastori.
ŠPANIJA: Simon – Agueregabiria, Valjeo, Mere, Karisol – Zubeldia, Ruiz, Ojarzabal, Soler, Sebaljos – Majoral. Igrali su još: Fornals, Merimo i Mir.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter