0
Fudbal

MUNDIJALITO: Ukrajina je novi prvak sveta! (VIDEO)

Objavljeno: 15.06.19 u 20:10

Tamo gde je 2015. godine bila Srbija, danas je omladinska reprezentacija Ukrajine – na krovu sveta.

‘A’ reprezentacija Srbije osetila je na svojoj koži da fudbal u Ukrajini ide napred, a dokaz tome je i današnja titula šampiona sveta njihovih omladinaca na planetarnom prvenstvu koje se igralo u Poljskoj.

Omladinci Ukrajine do 20 godina su u finalu savladali vršnjake iz Južne Koreje rezultatom 3:1 i tako osvojili popularni ‘Mondijalito’.

Mladi Koreanci su prvi poveli u ovom finalu, već u petom minutu utakmice, kada je Kangin Li iskoristio dosuđen jedanaesterac i zatresao mrežu Evropljana.

Međutim, već do kraja prvog poluvremena su Ukrajinci uspeli da vrate egal u meč preko Suprijage u 34. minutu, a već posle osam minuta igre u nastavku isti igrač doneo je potpuni preokret.

Južna Koreja nije uspela da materijalizuje svoje šanse u drugom poluvremenu, pa je tačku na ovaj meč stavio Citaišvili vrlo lepim pogotkom u 89. minutu kojim je postavio konačan rezultat.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter