0
Domaći fudbal

GUŽVA U HUMSKOJ: Sve puca od samopouzdanja, crno-beli predstavili trojicu novih igrača (FOTO)

Objavljeno: 14.06.19 u 17:00

Mladi štoper Dominik Dinga je promovisan danas u Humskoj 1, gde će u narednih godinu dana igrati kao pozajmljeni fudbaler Urala. Danas su dres Partizana zadužili i Igor Vujačić i Periša Pešukić.

Dinga ne krije zadovoljstvo što će imati priliku da se oproba u crno-belom dresu!

– Hvala Partizanu i treneru, daću sve da opravdam očekivanja. Srećan sam što ću igrati na ovom stadionu. Kada sam čuo da me Partizan želi, nisam krio zadovoljstvo, moji su utisci fenomenalni. Svaki igrač igra da bi osvojio titulu, istakao je Dinga.

On je dodao da je imao poziv i iz Slovačke da zaigra za njihovu reprezentaciju.

– To je istina. Svaki igrač želi da nastupa za svoju zemlju, tako i ja za Srbiju. Ipak, prvo da odigram za Partizan, a potom ću se vratiti u reprezentaciju, rekao je Dinga.

Trener Partizana Savo Milošević istakao je da je insistirao na dovođenju Dominika Dinge.

– Najavio sam da ćemo pokušati da vratimo naše igrače, a Dominik je jedan od njih. Nadam se da će potvrditi potencijal iz mlađih selekcija. Uveren sam da će da opravda sva očekivanja. Dominik je jak u povratnom sprintu. Od nas se da ne igramo samo dugačkim loptama, već da imamo ulaz u igru iz zadnje linije, to Dominik ima, rekao je Milošević.

Sledećeg leta crno-beli će imati opciju da ga otkupe za 300.000 evra.

Periša Pešukić istakao je da mu je davnašnji san bio da obuče dres Partizana.

– Od malena mi je je velika želja bila da obučem dres Partizana. Radujem se dolasku u najveći srpski klub, a velika mi je čast što će me, sa klupe, predvoditi trener Milošević. Hvala trenerima u Budućnosti, Branku Brnoviću i Andriji Delibašiću, istakao je Pešukić.

Njegove ambicije ne zadovoljava pehar Kupa Srbije.

– Voleo bih da naredne godine uzmemo sve. Verujem u to. Takav sam po prirodi. Verujem da možemo i grupne faze Lige Evrope i do duple krune u Srbiji, poželeo je Periša Pešukić.

Zadovoljstvo se videlo i na licu Igora Vujačića.

– Presrećan sam što sam došao u veliki klub. Na meni je da radim i što pre se nametnem, znam kakva je obaveza i čast nositi dres Paritzana, nadam se da ću opravdati očekivanja navijača. Moj prvi zadatak je da odbranim svoj gol, a ono što napravim u šesnaestercu rivala tretiraće se kao bonus rekao je Vujačić.

Savo Milošević izneo je sud i o pojačanjima iz Crne Gore.

– Želim im da u Partizanu pokažu ono što su demonstrirali u svojim klubovima. Siguran sam da će saradnja biti uspešna. Moja iskustva sa Crnogorcima su fenomenalna, bio sam i deo stručnog štaba Branka Brnovića, a kako god kome izgledalo, taj narod i državu gledam kao svoj. Po karakteru su drugačiji od ostalih, kao što u košarci imate Dinarce i Dalmatince, tako i u fudbalu Crnogorci lakše nose pritisak, a to je u savremenom sportu izuzetno bitino. Zato su i došli u Partizan, rekao je Milošević.

FOTO: STARSPORT

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter