0
Domaći fudbal

NAVIJAČI VOJVODINE: Uprava je izgubila legitimitet, gradonačelniče pomozite klubu koji volite!

Objavljeno: 13.06.19 u 17:20

Skuština fudbalskog kluba Vojvodina koja je trebalo da se održi u ponedeljak odložena je za naredni. Klub je u međuvremenu počeo pripreme bez trenera.

Navijači kluba oglasili su se saopštenjem mailom kojoj je stiglo na adresu naše redakcije, a prenosimo ga u nastavku teksta.

– Povodom trenutnih dešavanja u FK Vojvodina, želimo da upoznamo sportsku javnost sa okolnostima koje su dovele do odlaganja redovne sednice Skupštine FK Vojvodina, piše u saopštenju.

Navijači ističu da su u prošlosti upozoravali na nelogičnosti i nerezonske poteze koje je vukla uprava kluba.

Navijači Vojvodine su, počevši od marta 2018. godine, ukazivali na nerezonske i štetne poteze trenutne uprave, koji su doveli do toga da se klub sa 105-godišnjom tradicijom i jedan od simbola Novog Sada gurne na marginu fudbalske elite, što se najbolje videlo proslavom ulaska u plej-of i objašnjenjem da su time ostvareni ciljevi za sezonu 2018/19, stoji u nastavku.

‘Firmaši’ dodaju da su pokušavali da sednu za sto i pronađu zajednički jezik sa upravom, ali da su čelnici kluba bili nemi na njihove molbe.

Nakon niza pokušaja da se sa trenutnom upravom sedne za sto i dobiju objašnjenja za učinjeno i planovi za izlazak iz krize u kojoj se klub našao, nailazilo se samo na zid ćutanja, što je kulminiralo nepojavljivanjem uprave i skupštinske većine na regularno zakazanoj sednici u maju 2019, nakon čega su opravdani zahtevi navijača i simpatizera FK Vojvodina dobili podršku gradonačelnika Novog Sada, gospodina Miloša Vučevića, koji je tom prilikom izjavio da je trenutna uprava izgubila legitimitet i da su neophodne promene koje će rezultovati ozdravljenjem kluba i vraćanjem na staze uspeha. Te reči su dale nadu da će se situacija u klubu suštinski promeniti. U periodu od 3. 5. do 9. 6. su vođeni razgovori između gradonačelnika i trenutne uprave u cilju nalaženja najcelishodnijih kadrovskih rešenja za buduću upravu i organe kluba. Ti pregovori su rezultovali zakazivanjem sednice Skupštine kluba za 10. 6. Na dan održavanja navedene sednice je odlučeno da se predložena rešenja prezentuju skupštinskoj manjini, prilikom čega je utvrđeno da, osim funkcije predsednika UO, nije došlo do suštinske promene kadrova, već su ljudi za koje je gradonačelnik konstatovao da su izgubili legitimitet ostali na upravljačkim funkcijama.

Za kraj, navijači su uputili apel gradonačelniku Novog Sada za spas kluba.

Na osnovu gore navedenog, dolazimo do zaključka da su izvršene „kozmetičke“ promene, a da suštinskih promena nema. Shodno tome, još jednom apelujemo na gospodina Vučevića, kao garanta stabilnosti našeg kluba i kao osvedočenog simpatizera FK Vojvodina, da iskoristi svoj uticaj da se pronađu kadrovska rešenja koja će predstavljati podršku budućem predsedniku i dovesti do izlaska iz trenutne krize i stabilizacije kluba, navodi se u saopštenju Vojvodine. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter