Srpski stručnjak Siniša Mihajlović otkrio je kako je bio veoma blizu preuzimanja rimske ‘vučice’, najljućeg rivala Lacija u kom je proveo veći deo karijere.

Mihajlović je Italijanima ispričao kako je trener već više od 10 godina, a da ga nijednom nije kontaktirao Lacio, klub u kom je ostavio najdublji trag u svojoj igračkoj karijeri.


Potom je otkrio da je bio na korak od prelaska na klupu Rome, ali da je tada bliži bio trener Šahtjora Paulo Fonseka i nije želeo da ‘ratuje’.

– Tačno je, bili smo blizu, ali sam shvatio da oni nisu bili spremni za to. Ja sam bio, oni nisu. Bilo mi je jasno da bih morao da ratujem za to i shvatio sam da moram da krenem dalje. Hvala im na interesovanju – rekao je Mihajlović.

Navodno navijači Rome nisu želeli Mihajlovića, iako je igrao za ‘vučicu’, jer je ranije davao izjave u kojima ističe da mu je period u Romi (od 1992. do 1994. godine) najgori u karijeri.

– Lacio me nikada nije zvao. To je čudno. Ja sam trener već desetak godina, radio sam u sedam ili osam klubova u Seriji A, a nikada nisam dobio poziv od Lacija, Čudno je. Zvali su me i Juventus, Napoli… Svi osim Lacija. Razočaran sam – izjavio je Mihajlović.

Navijači u Italiji teško praštaju kada neko pređe iz jednog u drugi rivalski klub, ali srpski trener smatra da nema razloga da ga bilo ko naziva ‘izdajnikom.

– Nikada nisam izdao bilo koga. To je posao, ne možete da živite od vazduha. Ja sam profesionalni trener i zbog toga sam razmatrao ponudu Rome. To bi bilo sjajno iskustvo – zaključio je Mihajlović.