0
Fudbal

MITROVIĆ: Uz vetar u leđa i punu ‘Marakanu’ moguće je čudo protiv Portugalije

Objavljeno: 10.06.19 u 23:47

Srbija je pobedila Litvaniju pred praznim tribinama u Beogradu 4:1 a dvostruki strelac bio je Aleksandar Mitrović.

Nekoliko dana nakon neugodnog poraza u Ukrajini, Srbija je bar malo zalečila rane.

– Ovo je bila lepa utakmica s naše strane, ostvarili smo pobedu i vratili se na pravi kolosek. Malo teže vreme, ali bitno je da smo ‘otvorili’ meč u pravom trenutku. Prvo poluvreme je bilo fenomenalno, dok smo u nastavku spustili gas. Teške noge, umor…Najvažnije je da smo na pravom putu i da smo se približili vodećim ekipama, rekao je Mitrović nakon meča.

Mečeve odluke Srbija igra protiv Portugalije i Luksemburga u septembru mesecu.

– Portugal je pokazao kvalitet u Ligi nacija i suvišno je pričati o njima. Igramo kod kuće, nadamo se pred punim stadionom i možemo da budemo opasni. U Lisabonu smo dobro igrali, bili smo čvrsti, a uz vetar u leđa i punu „Marakanu“ sve je moguće. Najbitnija utakmica u kvalifikacijama za nas i važno je da imamo podršku navijača.

Mitrović je postigao 25. gol u dresu „orlova“, a utisak je da je Srbija mogla da slavi i ubedljivije.

– Pokušavali smo, ali lopta nije htela… Luka Jović je pogodio dve prečke, ja sam imao veliku šansu, negde nismo imali sreće, ali dali smo četiri gola, ovo je bilo sasvim korektno. Dobra pobeda posle teškog poraza – zaključio je Mitar.

Naredni meč Srbija u kvalifikacijama igra protiv Portugala 7. septembra u Beogradu.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’ – Stefan Smuđa i Darko Noveski 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter