Maksimović je zadovoljan pobedom Srbije i time što su naši igrači uspeli brzo da ‘prebole’ poraz iz Ukrajine.

– Za nas je najbitnije da u teškom ambijentu posle debakla kojij smo doživeli u Ukrajini pokažemo karakter i da se vratimo. Posle prvog poluvremena smo se opustili. Pali smo fizički. Kvalifikacije su i dalje otvorene. To su samo tri boda, jedino što se zbog rezultata 5:0 to drugačije gleda, rekao je Maksimović koji je potom prokomentairsao promenu sistema.


– Do primljenog gola imali smo kontrolu igre, posle primljenog gola izgubili smo kontrolu u sistem, to nam je nauk za ubuduće. U svaki meč moramo da uđemo koncentrisano u svaki meč. Kao da smo igrali protiv Barse, nismo ništa mogli da stignemo, ističe Maksimović.

Ukrajina se izdvojila kao prvoplasirani tim, novinare je zanimalo da li Maksimović misli da će Srbija i Portugalija voditi borbu za drugo mesto.

– Videćemo, Najbitnije je pobeđivati. Idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se da ćemo nastaviti da nižemo dobre rezultate.

Maksimović je potom govorio o planovima za narednu sezonu.

– Ja sam srećan u Hetafeu, ekipi u kojoj imam kontinuitet. Sa klubom ćemo igrati Evropu naredne sezone. Nismo očekivali da ćemo da igramo Ligu šampiona, nismo se time opterećivali. Imali smo meč loptu protiv Real Sosijedada, ali nismo izdržali taj pritisak. Jović je došao u Madrid, pokazaću mu grad, ali neće biti popusta u međusobnim duelima, rekao je Maksimović.

Sa Stadiona ‘Rajko Mitić’ – Darko Noveski