1
Fudbal

DVA LICA SRBIJE: Nakon odličnog prvog poluvremena, bledi ‘orlovi’ u drugom (VIDEO)

Objavljeno: 10.06.19 u 22:35

U odnosu na meč u Lavovu selektor Mladen Krstajić izvršio je tri izmene u sastavu, ali i promenu formacije. Čini se da je 4-4-2 više odgovarala domačim fudbalerima koji su sa pola gasa slavili sa 4:1 protiv Litvanije.

U odličnom prvom poluvremenu fudbaleri Srbije poveli su već u 20. minutu golom Aleksandra Mitrovića, a nakon blickriga od 33. minuta u dva minuta prednost su povećali na 3:0. Drugi pogodak u 34. minutu postigao je ponovo Aleksandar Mitrović, a minut kasnije i Luka Jović se upisao u strelce. Drugo poluvreme donelo je znatno blediju Srbiju,  četvrti gol postigao je Adem Ljajić u završnici, na kraju, Srbija je došla do prvog trijumfa u ovogodišnjim kvalifikacijama.

Umesto Aleksandra Prijovića sada je počeo Aleksandar Mitrović. Saša Lukić je starter umesto Adema Ljajića, dok je Antonio Rukavina počeo na poziciji desnog beka umesto nešto ofanzivnijeg Mijata Gaćinovića zbog promene formacije.

Kolarov je već u drugom minutu imao priliku da iznenadi golmana Litvanije. Njegov udarac sa ivice šesnasterca pogađa samo spoljni deo mreže. Mirno je bilo do 13. minuta. Luka Jović je nakon sjajnog proigravanja Aleksandra Mitrovića Jović je izašao sam pred golmana gostiju, a Bratkus je odlično bio postavljen.

Lakše se disalo od 20. minuta. Nakon dodavanja Lukića i pogrešne reakcije odbrambenih fudbalera Litvanije lopta se odbila u noge Mitroviću, koji je sigurnom reakcijom doneo prednost ‘orlovima’.

Nakon dobre povratne lopte Filipa Kostića sa levog boka, izvukao se po loptu kako je to cele sezone radio u Frankfurtu Jović, ali je lopta završila na prečki.
Igrao se 32. minut, pripretio je Mitrović, ali je njegov udarac otišao malo pored desne stative zbog prethodno blokirane lopte. Dva minuta kasnije Jović je pronašao Tadića, koji je odmah prosledio loptu na peterac Aleksandru Mitroviću, a odlični napadač postigao je drugi gol za Srbiju.

Minut kasnije Luka Jović je bio u kontri, imao je igrača ispred sebe i igrače koji su pristizali u pomoć, ali se namestio na šut sa 18 metara i levicom ‘skinuo paučinu’ u daljem uglu golmana Litvanije koji je bio nemoćan. Mogao je Jović da postigne još jedan pogodak u 41. minutu, ali je golman Litvanije odlično reagovao, te se na poluvreme otišlo sa 3:0.

Jović je na početku drugog poluvremena imao jednu polušansu, ali je Bartkus odlično reagovao. Imali su naši nekoliko velikih šansi da uvećaju prednost Srbije, prvo je Jović u 63. minutu natrčao na odbitak, ipak, njegov udarac nije bio dovoljno snažan da ugrozi golmana gostiju. Četiri  minuta kasnije Tadić je izveo prekid sa leve strane, nakon odbitka u petercu šutirao je Lukić, a ispred njega je bio Lukić koji ga je izblokirao. U 70. minutu Litvanci ni iz čega dolaze do gola. Mitrović je branio lice posle kornera, a sudija bez pardona pokazuje na belu tačku. u 80. minutu, a Noviskas je smanjio na 3:1.  Jović je po drugi put pogodio prečku, sada nakon pasa Kolarova.  Adem Ljajić je u zaustavnom vremenu iskoristio dodavanje Katajia i postavio je konačan rezultat 4:1 

SRBIJA: Dmitrović – Rukavina, Milenković, Spajić, Kolarov – Tadić (od 80. Ljajić), Maksimović, Lukić, Kostić (od 70. Živković) – Jović (od 88. Katai) i Mitrović.

LITVANIJA: Bartkus – Klimavičijus, Jankauskas (od 46. Čvedukas), Palijonis – Baravikas, Šimkus, Slivka, Andrijuškevičijus – Novikovas, Černih (od 70. Petravičijus) i Laukžemis (od 77. Valskis).

FOTO: STARSPORT

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter