0
Fudbal

LIGA NACIJA: Pikford pogodio, pa odbranio penal, Englezima treće mesto!

Objavljeno: 09.06.19 u 18:05

Fudbalska reprezentacija Engleske osvojila je treće mesto u prvom izdanju Lige Nacija nakon što je boljim izviđenjem penala savladala Švajcarsku 6:5.

Pripretila je Engleska već u drugom minutu, tačnije Hari Kejn, koji je probio po desnoj strani, prebacio golmana Švajcarske, ali je lopta završila na prečki. 

U 13. minutu Kejn je uposlip Sterlinga, a on uputio previše slab udarac sa desetak metara od gola Švajcaraca. U 26. minutu prvi put je Švajcarska ozbiljno pripretila, ali Džaka nije bio precizan, a tri minuta kasnije Sterling nije uspeo da zahvati loptu, pa je prilika otišla u nepovrat.

Nije precizniji bio ni Dele Ali, nakon novog sjajnog centaršuta Aleksander Arnolda, pa je na poluvremenu ostalo 0:0.

I u drugom delu igre nastavili su u istom ritmu, Švajcarska je branila svoj gol, Englezi pokušavali, nakon centaršuta Denija Rouza i loše reakcija Šera ispred Kejna lopta je pogodila prečku, da bi Stelring još jednom bio neprecizan u 70. minutu. Prethodno, akciju Šaćirija i Džake sprečio je Pikford sjajnom intervencijom. 

Englezi su do gola stigli u samoj završnici meča, kada je Megvajer pronašao Sterlinga, on loptu prosledio do Dele Alija koji je pogodio prečku, ali je stigla do Kaluma Vilsona i završila u mreži. Ipak, nakon konsultacija sa VAR sobom, gol je poništen zbog faula u napadu.

Ostalo je 0:0, pa je meč otišao u produžetke, a kako ni tamo nije bilo pogodaka, pobednika  je odlučila penal-serija, čiji junak je bio Džordan Pikford. Prvo je golman Engleske pogodio u petoj seriji, a zatim u šestoj odbranio šut Josipu Drmiću za treće mesto u prvom izdanju Lige nacija. Prethodno, Erik Dajer postigao je gol za vođstvo Engleske 6:5.

Od 20:45 na programu je finale između Portugala i Holandije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter