Neverovatna situacija u Crnoj Gori pred meč 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kom ‘sokolovi’ dočekuju takozvanu državu Kosovo.

Odlukom UEFA da tribine stadiona Pod Goricom budu prazne izbegnuti su mogući navijački incidenti. Ipak, incidenti nisu zaobišli Podgoricu. Naime, kako javljaju mediji iz komšiluka selektor Ljubiša Tumbaković i fudbaleri Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković odbili su da izađu večeras na teren i igraju protiv južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.


To je dovelo do sloma živaca predsednik FS Crne Gore Dejana Savićevića. On je odmah tražio da se trofejni stručnjak smeni sa mesta selektora. Crnogorski mediji za sve optužuju Srbiju, delom političare, a zbog Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića navijače Crvene zvezde, koji su navodno vršili pritisak.

FOTO: Fudbalski savez Crne Gore/fscg.me

Crnu Goru će po svemu sudeći večeras voditi pomoćnici Ljubiše Tumbakovića Miodrag Džudović i Dragoje Leković. Od igrača rođenih u Srbiji na terenu će se naći samo Adam Marušić, Marko Simić i Vukan Savićević.