0
Evrokupovi

KOLIKO KOŠTA TITULA: Liverpulu ‘masna cifra’, čak i Čelzi zaradio više od Vardara i CSKA

Objavljeno: 06.06.19 u 12:47

Ukoliko ste se nekada pitali zbog čega klupska košarka i rukomet u poslednjim decenijama gube na atraktivnosti, daćemo vam odgovor.

Dok se u fudbalu vrte desetine, ponekad i stotine miliona evra, u rukometu i košarci je situacija drugačija.

Fudbaleri Liverepula novi su šampioni Evrope u fudbalu za sezonu 2018/19. ‘Redsi’ su zaradili impozantnu cifru od 81,2 miliona evra za osvajanje trofeja namenjenog pobendiku Lige šampiona. Ne sporimo da je uspon do titule šampiona Evrope težak, ali ukoliko podvučemo crtu, pobeda nad Totenhemom donela je dobru svotu novca.

Čak je i Čelzi za osvajanje Lige Evrope zaradio više novca nego ekipa Vardara i CSKA zajedno. ‘plavci’ su zaradili 4,5 miliona evra za osvajanje drugog po redu najjačeg fudbalskog takmičenja u Evropi. 

Situacija u rukometu je u potpunosti drugačija. Ekipa Vardara je za titulu prvaka Evrope zaradila samo 1.485.000 evra. Ta cifra mogla bi da naraste do 1.705.000 evra. I toukoliko Vardar slavi u nezvaničnom klupskom prvenstvu ‘Super glob’.

Poražavajuća je situacija i u košarci, gde je CSKA iz Moskve za osvajanje Evrolige zaradio milion evra.

Nema sumnje da klubovi ulažu mnogo kako bi osvajali trofeje, ali im se u košarci i rukometu ta sredstva ne vraćaju kroz osvojene pehare.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter