0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

VELIKI POSAO: Jedan od najomiljenijih Zvezdinih stranaca na pragu prelaska u Dinamo

Objavljeno: 05.06.19 u 09:34

Nekadašnji vezista crveno-belih mogao ba promeni sredinu.

Gabonski internacionalac Gelor Kanga nalazi se na vrhu liste želja Dinama iz Zagreba za ovaj prelazni rok.

Kako javljaju ‘Sportske novostiKanga je želja zagrebačkog kluba i trenera Nenada Bjelice, koji bi želeo da ga dovede u svoje redove za narednu sezonu. Dvadesetosmogodišnji vezista bi trebalo da stigne kao zamena za Danija Olma, jer se talentovani Španac nalazi na izlaznim vratima ‘Maksimira’.

Problem u realizaciji posla moglo bi da predstavlja visoko obeštećenje koje traži Sparta, a koje Dinamo u ovom trenutku ne može da plati. Klub iz Praga navodno traži tri i po miliona evra, a izvor istog lista navodi da bi hrvatska strana mogla da cenu obori i do milion evra, što bi podiglo šanse da do posla dođe.

FOTO: STARSPORT

Sav posao zavisiće i od prodaje Olma, jer se u Zagrebu nadaju da bi za ovog momka mogli da inkasiraju najmanje 20 miliona evra, koliko je navodno spremna da plati Borusija iz Dortmunda. Pored Kange u konkrunciji za dovođenje je i Luka Ivanušec iz zagrebačke Lokomotive.

Tokom ove sezone Kanga je odigrao 30, postiga je 12 golova i zabeležio sedam asistencija. U dosadašnjoj karijeri vezista je igrao za Mangaspor, Mizilu, Munanu, Ristov, Crvenu zvezdu i Spartu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter