0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MITROVIĆ I TADIĆ SLOŽNI: Protiv Ukrajine idemo na pobedu!

Objavljeno: 04.06.19 u 14:35

Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić veruju da naša selekcija može da ostvari dobar rezultat.

Izabranike Mladena Krstajića očekuje duel sa liderom grupe, selekcijom Ukrajine, u petak u Lavovu.

Posle osvojenog boda protiv Portugala, ‘orlovi’ će igrati protiv još jednog direktnog konurentka za plasman na Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija poslednji put je 2000. godine igrala ovo takmičenje, a Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović uvereni su u dobar ishod u narednom duelu.

– Malo je težak termin, ali imamo iskustva u njima. Čeka nas teška utakmica u Ukrajini, sa dobrim selektorom i pojedincima. Imamo dobru ekipu i idemo da ostvarimo pozitivan rezultat po nas. Sigurno ćemo ići na tri boda, ali i remijem bismo bili zadovoljni, ne bismo bili nezadovoljni, počeo je Mitrović.

Utakmica protiv Litvanije, igraće se pre praznim tribinama po odluci Disciplinske komisije UEFA-e.

– Lakše je kada je pun stadion, ali znamo da je važna utakmica i zbog toga moramo da budemo fokusirani sto posto. Nekoliko puta sam igrao pred praznim tribinama.

Napadač ‘orlova’ pre meč u petak, blagu prednost dao je domaćinu:

– Ne razumem se u klađenje, ali možda je Ukrajina dobila malu prednost jer je prva u grupi.

FOTO: STARSPORT

Sjajnu sezonu imao je Dušan Tadić, a sada će dobre igre pokušati da pretoči u nacionalni tim.

– Nezgodan je termin odigravanja na kraju sezone, kako za nas, tako i druge. Profesionalci smo. Gledali smo Ukrajinu protiv Portugala, dobro su organizovana ekipa, imaju par dobrih individualaca, ali i mi imamo igrače u dobrim formama. Direktan su nam konkurent i bilo bi jako bitno da dođemo do bodova, poručio je vezista Ajaksa, pa kratko dodao:

– Prvo Litvanija, pa onda Ukrajina, jer nam je vrlo važna utakmica.

Orlovi posle pet susreta i dalje nemaju trijumf protiv Ukrajine, što potvrđuje tezu da ekipe iz bivšeg Sovjetskog saveza ne leže našoj selekciji.

– Ne znam šta je u pitanju, pokušaćemo to da promenimo. To nam je motiv više da to promenimo.

Pobeda našoj selekciji protiv direktnog konkurenta je primrni cilj.

– Kada igraš protiv direktnog konkurenta, ne smeš da gubiš bodove protiv direktnog konkururenta. Idemo po pobedu, ali videćemo kako će se utakmica odvijati, kazao je Tadić i dodao:

– Ne razumem se kvote, ali možda kladioničari znaju bolje svoj posao od nas. Mislim da su šanse 50:50.

Za kraj novinare je zanimalo kome je bilo teže u finišu sezone, jer je Tadić izgubio u finalu Lige šampiona, a Mitrović ispao iz Premijer lige.

– Mislim da je teže kada se ispadne iz lige, veliki je pritisak. On se borio za trofej, ali nije ispao u niži rang, rekao je Mitrović, a onda se nadovezao Tadić:

– Slažem se da nema ništa gore nego da se boriš za opstanak i ispadneš. Teško je i ono što se nama izdešavalo, ali to je fudbal.

FOTO: STARSPORT

Utakmica između Ukrajine i Srbije igra se u petak od 20.45 časova.

(Iz SC FSS u Staroj Pazovi – Stefan Smuđa)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter