Prva zvezda Liverpula i jedan od najzaslužnijih igrača za osvojen trofej Lige šampiona, Mohamed Salah, mogao bi da od junaka Liverpula postane najomraženije lice u ovom lučkom gradu u Engleskoj.

Pisali smo skoro, nakon najava da bi Felipe Kutinjo mogao u Mančester Junajted, o najvećim inostranim “fudbalskim judama”, a navijače Liverpula mogla bi da zadesi još jedna izdaja zbog koje bi prelazak Majkla Ovena u Junajted izgledao kao čin profesionalizma.


Naime, pored Real Madrida i novouključenog Bajerna iz Minhena, za Salaha su, navodno, zainteresovani i u Mančester Junajtedu?!

Egipćanin bi tako mogao da, uz Gareta Bejla, Adrijena Rabioa, Hamesa Rodrigeza i Kejlora Navasa, bude ključni faktor u Junajtedovoj povratničkoj misiji. Da nije priča bez osnova govori i pomalo hladan način na koji je Salah govorio o budućnosti u Liverpulu nakon pobede nad Totenhemom.

Doduše, s obzirom na to da je poslednji prelazak direktno iz Mančestera u Liverpul i obrnuto bio davne 1964. godine kada je u Liverpul stigao Fil Čisnal, možda i nije realno da do prelaska dođe, ali priča postoji… A s obzirom na megalomanske planove Junajteda i želju da pošto-poto prekine sušni period, ništa nije isključeno.