Fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuju mečevi protiv Ukrajine u Lvivu i Litvanije u Beogradu u okviru kvalifikacija za odlazak na Prvenstvo Evrope naredne godine, a na konferenciji za medije govorili su Aleksandar Kolarov i selektor Mladen Krstajić.

– Okupljanje smo započeli nezvanično još u subotu i nedelju odradili već dva treninga. Imali smo manje povrede, pre svih Sergej Milinković Savić i na njega nismo mogli da računamo. Danas su se priključili i ostali igrači i tu je 25 igrača. Svi za sada obavljaju profesionalno sve obaveze, i pored teških sezona koje imaju za sebe. To znači da postoji prava energija za predstojeće utakmice, rekao je Krstajić na početku. 


Prokomentarisao je selektor veliki broj povreda:

To je sastavni deo našeg posla, ja bih voleo da uvek imam sve igrače, ali šta je tu je. I protiv Nemaca i Portugalaca je bilo puno povređenih, mislim sedmorica, ali to je fudbal. Ovi momci koji su tu su za dva dana pokazali veliku profesionalnost, i pored teških sezona pokazuju da su spremni i motivisani za ove dve utakmice.

Reč je tada dobio Aleksandar Kolarov:

– Utakmica sa Ukrajinom može mnogo da nam donese, ali šta god da se desi, ništa neće biti završeno.

Krstajić se nadovezao:
Portugalci, Ukrajinci i mi se pitamo oko svega u vezi plasmana na EURO, bez obzira na Luksemburg i Litvaniju.

Levi bek nacionalne selekcije je otkrio da je na pripreme stigao praktično bez odmora:

– Imao sam dva dana slobodno posle kraja sezone u Romi i počeo sam da treniram. Znao sam da imam ove dve utakmice i nisam mogao da pauziram i glavom sam u tim duelima, pa ću tek onda na odmor, zaključio je Kolarov.