1
Evrokupovi

POKETINO: Poteškoće kroz koje smo prolazili su nas učinili jačim

Objavljeno: 31.05.19 u 21:14

U engleskom finalu Lige šampiona Totenhem će odmeriti snage sa Liverpulom.

Blagi favorit je aktuelni viceprvak Evrope, ali su Sparsi već mnogo puta ove sezone pokazali da za njih granice ne postoje.

– Sve teškoće sa kojima smo se suočili učinile su nas jačima kao grupu, kreativniji smo i pokazali smo da se vera i naporan rad isplate u fudbalu. Pokazali smo koliko smo takmičarski nastrojeni i koliko smo jaki kao tim. Nismo mogli da dovedemo nove igrače i odlučili smo da nikoga i ne prodamo. Prodali smo samo Musu Dembelea jer je želeo da igra u Kini. Nismo mogli da igramo na svom stadionu skoro cele sezone. Želimo da ispišemo istoriju fudbala i znamo šta treba da uradimo. Neće biti lako doneti odluku. Možeš da izvedeš samo 11 igrača na teren i to je najbolnije. Bitna će nam biti i energija onih koji ne budu na terenu. Fudbal je kolektivni sport, ali boli kada ne mogu svi da se nađu u timu, kazao je Poketino, a potom dodao:

– Fudbal zavisi od igrača, oni će na terenu odlučiti ko će pobediti. Mi sa strane imamo manji uticaj. Pre tri nedelje smo imali više uticaja u pripremi tima, sada naš uticaj opada i samo treba da uverimo igrače da mogu da pobede. Kada se fokusiraju samo na jedno takmičenje igrači mogu na najbolji način da se izraze na terenu i pokažu vam kako ste ih pripremili. U stresnim situacijama uvek ima period kada se radi na autopilotu. Moraš da se osećaš sigurno. Više nego ikada jer znaš da te gledaju milioni ljudi. Ključ je da ne misliš o tim milionima ljudi nego da uživaš, da igraš, trčiš, pomažeš saigračima.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter