0
Evropske lige

MAURISIO SARI: Zaslužujem da ostanem u Čelsiju, ali…

Objavljeno: 30.05.19 u 09:50

Menadžer Čelsija je posle osvajanja Lige Evrope pričao o svom statusu u londonskom klubu, kao i da li će napustiti ‘Stamford bridž’.

Često osporavan tokom svoje prve sezone u Engleskoj, izgleda da je njegova vizija fudbala došla na videlo tek u poslednjem poluvremenu ove sezone. Čelsi je razbio Arsenal i zasluženo osvojio trofej Lige Evrope, a čestitka Sariju je stigla i iz bivšeg kluba Napolija.

– Drago mi je što mi je Napoli čestitao, nisam ni sumnjao da će to da se desi. Napolitanci znaju koliko ih volim i da sam prošle godine otišao u inostranstvo da bih izbegao da idem direktno u drugi italijanski klub. Oni će uvek imati moju ljubav i moje poštovanje, ali ova profesija znači da povremeno moramo da krenemo različitim putevima. A ni to neće dotaći moju prošlost i moje poštovanje prema navijačima. Zato ovu pobedu i posvećujem pre svega Napolijevim navijačima, jer nisam mogao njima da poklonim ovo zadovoljstvo – rekao je Maurisio Sari na konferenciji za novinare posle meča.

Dosta se priča o njegovom odlasku u Juventus, ali Sari nije isključio mogućnost ni da produži saradnju sa ‘plavcima’.

– Bila je ovo dobra sezona. Kroz Premijer ligu smo izborili učešće u Ligi šampiona, što nije bio lak zadatak imajući u obzir svekupan nivo fudbala tamo. Igrali smo finale Liga kupa nakon što smo izbacili Liverpul i Totenhem i tek na penale ispali od Mančester Sitija. U Ligi Evropa smo pobedili na 12 utakmica, igrali nerešeno samo na tri, postigli smo više golova nego bilo ko drugi. Posle ovoga mislim da je sezona iz dobre prerasla u izvanrednu.

– Sad je vreme za slavlje. Od sutra ćemo da razgovaramo. Da vidimo šta klub želi da ja popravim. Da vide šta ja želim od njih da poprave. Imam još dve godine na ugovoru i prvo moramo da sednemo i sve analiziramo. U poslednjih 20 dana ljudi su govorili da sigurno idem u Romu, Milan, pa tek onda Juventus. Ali sve je to nebitno dok piše samo u novinam – rekao je Sari.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter