0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA SLAVI 1991. godinu: Džajić – Voleo bih da se ponovi uskoro! Mijailović: Bari kao inspiracija za budućnost!

Objavljeno: 29.05.19 u 15:17

Na današnji dan pre 28 godina, Crvena zvezda se popela na evropski tron i tim povodom je na stadionu „Rajko Mitić“ održan prigodan koktel.

Svi zvezdaši zauvek pamte Bari, 29. maj 1991. i čuveno finale Kupa evropskih šampiona na stadionu „Sveti Nikola“. Osvajanje titule šampiona Evrope zauvek je uvrstilo Crvenu zvezdu u krug velikana.

Ona je to bila i pre 1991, ali nakon duela za anale u Bariju i pobede nad Olimpikom iz Marseja (5:3 posle boljeg izvođenja jedanaesteraca), u vitrine svog muzeja donela je trofej kojim može da se pohvali samo klubovi koji predstavljaju evropski krem fudbala.

Darko Pančev je golom iz penala u petoj penal seriji stavio tačku na triler tokom kojeg je i golman i kapiten Stevan Dika Stojanović odbranio udarac Amorosu sa bele tačke. Za istoriju i večnu slavu. Zbog toga će 29. maj zauvek ostati crveno slovo Zvezdinog kalendara, i zbog toga će se ovaj dan uvek obeležavati.

To je učinjeno i danas, kada je klub organizovao prigodan koktel na kojem se okupio veliki broj legendi kluba, nekadašnjih Zvezdinih fudbalera, kao i prijatelja kluba. Prisutnima se obratio i Dragan Džajić, počasni predsednik i treća Zvezdina zvezda.

Imam tu sreću da govorim o ovom uspehu Crvene zvezde. Znam da je sada mnogo teže da ponovimo taj uspeh, ali bih voleo da se dogodi jednog dana u skorijoj budućnosti. To nikako ne može da bude imperativ, ali je sportski nadati se da ćemo jednom opet biti prvaci Evrope, poručio je Džajić.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović još jednom je podsetio koliko je veliki značaj uspeha koji je ostvaren pre skoro tri decenije.

– Lepo je sećati se lepih vremena. Veliki uspeh iz 1991. godine služi kao inspiracija svima u klubu, da teže tom cilju. Zato je i značajno obeležavanje 28. godišnjice od osvajanja titule evropskog prvaka. Želim da se svi zajedno radujemo novim uspesima – naglasio je Mijailović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter