UEFA je spremila nove rigorozne kazne za reprezentacije koje ne igraju sa reprezentacijom tzv. Kosova, a nema sumnje da se navijačima u našoj zemlji ovo neće dopasti.

Aleksandar Čeferin upozorio je reprezentacije da ukoliko ne budu ugostile tzv. Kosovo suočiće se sa ozbiljnim posledicama. Samoproglašena repulika Kosovo već drugi putu čestvuje u kvalifikacijama za nacioinalna takmičenja kao punopravna članica UEFA.


S obzirom da će se naredno prvenstvo Evrope igrati u 11 država, a da postoji mogućnost da Kosovo igra na završnom turniru. S obzirom da  neke od država organizatora nisu priznale nezavisnost južne srpske pokrajine, izjava Čeferina je ciljano upućena Azerbejdžanu, Ruminiji, Rusiji i Španiji.

Naša politika obavezuje sve timove da prihvate da igraju protiv reprezentacije Kosova i klubova sa teritorije te države u slučaju da ih žreb spoji, kako na svojoj teritoriji, tako i na Kosovu – poručio je Čeferin, prenosi agencija AP.

Ukrajina je već jednom kažnjena zbog toga što nije ugostila tzv Kosovo. Pošto ta država nije priznala nezavisnost Kosova meč je odigran u poljskom Krakovu.