0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BRZA REAKCIJA: FSS odgovorio na Antićeve tvrdnje o nameštanju rezultata!

Objavljeno: 29.05.19 u 17:10

Posle optužbi trenera i direktora Dinama iz Vranja, Dragana Antića Recka, stigao je odgovor iz Fudbalskog saveza Srbije.

Podsetimo, Antić je posle eliminacije Dinama iz baraža za Superligu Srbije od Inđije izneo niz optužbi i zapretio da će izneti ko je sve nameštao rezultate i kladio se na ishode mečeva svojih klubova.

Stigao je brz odgovor iz Fudbalskog saveza Srbije, a saopštenje potpisuje oficir za integritet FSS Ivan Petrić, koje prenosimo u celosti:

– Imam obavezu da se obratim fudbalskoj javnosti zbog skandaloznih i netačnih izjava Dragana Antića, zlonamernih insinuacija kojima se narušava integritet elitnog takmičenja. Pogotovo sam iznenađen jer te optužbe dolaze od strane osobe veoma sumnjivog sportskog morala i kredibiliteta, osobe željne pažnje i medijskog senzacionalizma.

– Podsetio bih fudbalsku javnost da smo nedavno boravili u UEFA koja posvećuje veliku pažnju stvarima koje narušavaju integritet svakog takmičenja i da nam je tada, kao i ranije, saopšteno da sumnja ne znači da je neka utakmica automatski i nameštena. Odnosno da svaka informacija mora proći analizu stručnih službi Fudbalskog saveza zaduženih za integritet takmičenja.

– Zbog svega navedenog, pozivam Dragana Antića, predsednika kluba koji je kažnjen zbog nečasnih radnji u fudbalu, da podnese nadležnim organima FSS sve dokaze koje ima o „nameštenim utakmicama“. Za neprijavljivanje informacija kojima kaže da raspolaže, već podleže merama disciplinskih organa FSS, a podsećam ga da su te mere, odnedavno održane Skupštine FSS, još rigoroznije, navodi se u saopštenju Ivana Petrića, oficira za integritet Fudbalskog saveza Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter