0
Evropske lige

VELIKA AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE: Bivši as Real Madrida uhapšen kao vođa kriminalne grupe, zbog nameštanja u Primeri!

Objavljeno: 28.05.19 u 13:51

Kao bomba odjekula je ova vest u španskim medijima.

U sklopu velike akcije španske policije uhapšeno nekoliko osoba za koje se smatra da su bile deo kriminalne organizacije koja se bavila nameštanjem utakmica u Primeri i Segundi.

Među spornim mečevima, koji su pod lupom državnih organa Španije nalazi se i utakmica između Valjadolida i Valensija (0:2). Slepi miševi su pobedom na ovom meču izbili na četvrtu poziciju, a gosti su navodno igrali nešto ‘opuštenije’, jer su kolo pre kraja obezbedili opstanak. Iz La Lige saopštili su da je pokrenuta opsežna istraga, po prijavi čelnuih ljudi te organizacije.

Prema navodima ‘El Paisa‘ među uhapšenima je bivši igrač Real Madrida Raul Bravo, za kog se smatra da je vođa organizacije, te igrač Deportiva Injigo Lopez Montana, nedavno penzionisa igrač Valjadolida Borha Fernandez, nekadašnji napadač Karlos Aranda i Samu Dijaz iz Hetafea. Ovu vest upotpunile su nove iz Engleske, da je napadač Lidsa Samjuel Saiz, koji je sezonu proveo na pozajmici u Hetafeu takođe među uhapšenima.

Osim igrača, ‘iza rešetaka’ našao se i predsednik Ueske Augustin Lasosa, te šef lekarskog tima tog kluba Karlos Galindo. Policija je upala na trening Ueske i privela osumnjičene pod optužbama za nameštanje, korupciju i pranje novca i detaljno pretresla prostorije tog kluba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter