0
Evropske lige

FOTO: YouTube/Printscreen

‘WELCOME BACK’: Sedmostruki šampion Engleske i nekadašnji prvak Evrope vratio se u Premijer ligu (VIDEO)

Objavljeno: 27.05.19 u 18:14

Birmingem od večeras ponovo slavi, u drugom po veličini gradu u Engleskoj ponovo će se igrati Premijer liga.

Sedmostruki šampion Engleske i nekadašnji prvak Evrope Aston Vila vratio se u ‘elitu’. ‘Vilenjaci’ su u velikom finalu plej-ofa za popunu Premijer lige sa 2:1 savladali Derbi Kaunti i posle tri duge godine se vratila u ‘elitu’.

Tim Dina Smita slavio je golovima El Gazija i MekGina. Aston Vila je bila mnogo bolji protivnik od čete Frenka Lamparda u prvih 45 minuta. Dve velike šanse imali su Griliš i Abraham, da bi u 44. minutu El Gazi glavom matirao Rosa – 1:0.

Klub iz Birmingema je vođstvo duplirao u 59. minutu kada je posle katastrofalne greške Rosa, MekGin pogodio praznu mrežu za 2:0. Derbi je do kraja utakmice smanjio na 2:1 golom Vejgorna u 81. minutu. ‘Ovnovi’ do kraja utakmice nisu uspeli da stignu do izjednačenja i produžetaka.

Aston Vila je šampion Engleske bila sedam puta, poslednji put davne 1981. godine. Takođe, tim iz Birmingema je 1982. godine postao šampion Evrope. Aston Vila je sedam puta osvajala FA kup i pet puta Liga kup, poslednji osvojeni trofej davne 1996. godine.

Od srpskih fudbalera dres ‘vilenjaka’ nosili su današnji trener Partizana Savo Milošević i bivši vezista crno-belih Saša Ćurčić. Videćemo hoće li Aston Vila dovoditi nove Srbe, jasno je da predsednik kluba bilioner iz Egipta Nasef Saviris neće štedeti novac da klub vrati na stare staze slave.

Aston Vila kao domaćin igra na ‘Vila Parku’ kapaciteta 42 hiljade mesta, jednom od najvrelijih terena u Engleskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter