6
Domaći fudbal

REVOLUCIJA: Ovo su nova pravila u fudbalu koja bi ovog leta trebalo da stupe na snagu…

Objavljeno: 27.05.19 u 21:30

Međunarodni Bord FIFA odlučio je da nova fudbalska pravila počnu da se primenjuju od 25. juna, a ne 1. juna kao što je planirano.

Fudbal se iz godine u godinu ‘modernizuju’, a najveće promene desiće se krajem juna. Trebalo je sve da krene od 1. juna, ali kako je mnogo takmičenja početkom meseca, odlučeno je da se sve pomeri za 25. jun i start u kvlafikacijama za Ligu šampiona.

Jedna od promena vezana je za igranje odbrane rukom u svom kaznenom prostoru, od sada će svaka takva situacija biti okarakterisana kao penal. Takođe, igrač ekipe koja izvodi slobodan udarac mora biti najmanje metar udaljen od živog zida, to znači da više neće moći da rasturaju živi zid.

Golman će ubuduće jednom nogom moći da bude van linije prilikom izvođenja penala, dok će druga morati da bude na gol liniji. Zamenjeni igrač će teren morati da napusti na najbližem mestu kod aut linije, a ne kao do sada na centru. Od 25. juna će trener i tehničko osoblje moći da dobiju i žuti karton.

0
0

6 Komentara

  1. DUSEBRIZNIIMA ODGOVOR::
    EH DA ZNATE STA JA IMAM BILO BI VAM MUKA I BOLJE STO NE ZNATE… DVA ZIVOTA DA ZIVITE JOS TO NECETE IMATI…

    0
    0
    Odgovori
  2. Ovo su nebitne stvari za futbal kao igru.Ne menja se nista znacajno.Promene bi bile da se recimo lopta ne sme da vraca na svoju polovinu kada se prevede preko centra terena kao u kosarci.Da gol postignut iz penala vredi pola poena kao u kosarci takodje.Da zamenjenii igrac moze da se vrati u igru.Fudbal je igra.
    To su samo neke od ideja….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter