0
Domaći fudbal

Fudbal Super League Play Off Sasa Ilic Oprostaj Season 2018-2019 Partizan v Proleter (Novi Sad) Beograd, 05.19.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SAŠA ILIĆ: Bio sam protiv svake uprave, ovo nije Partizan koji želim!

Objavljeno: 26.05.19 u 21:02

Saša Ilić je stavio tačku na veoma uspešnu karijeru. Nakon svega u opširnom intervjuu za Žurnal govorio je o Partizanu, ali i njegovoj upravi.

Ilić je otvorio dušu i govorio o trenutnom stanju u Partizanu.

– Nije ovo Partizan kakvog želim. Bar ne u ovom trenutku. Svako od nas očekuje i nada se da će da bude bolji. Kada sam počinjao karijeru vladao je trio Bjeković, Zečević, Ćurković. Bio sam klinac i nisam bio upućen na njih. Po povratku iz inostranstva Dragan Đurić, bio je najuspešniji po rezultatima, međutim pravio je greške. Baš kao i ova uprava. Mora da postoji plan rada, a ne samo da se čeka prelazni rok i da se nadamo da ćemo imati sreće da uđemo u neko evropsko takmičenje. Ta logika nije isplativa, rekao je Ilić za Žurnal.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ilić je otkrio da želi da ostane u fudbalu i nakon igračke penzije.

Najlakše je kad si igrač, ako imaš dar – Bog si. U rukovodstvu mora da postoji grupa ljudi koja s kapacitetom da dobro funkcioniše i nosi odgovornost. Zbog čega im se nedavno nisam pridružio, postao sportski direktor? Jednostavno, ne slažem se sa nekim idejama, u ovom trenutku ne bih bio u mogućnosti nešto da promenim. Zato, kad jednom dođem, planiram i da ostanem. Ne volim da rizikujem, plan i vizija donose rezultat. Naravno, potrebno je i vreme, otkriva Ilić.

Ilić je u nastavku intervjua govorio o mladim fudbalerima, ali se dotakao i uprave kluba.

Prilikom oba ulaska u Ligu šampiona jezgro tima činili su igrači ponikli u „Zemunelu“. Čak i da nemaju ekstra kvalitet, ljubavlju i energijom biće bar deset odsto bolji od drugih.  Treba dovoditi samo kvalitetne strance, ne zanimaju me kombinacije. Bio sam protiv svake uprave.  Znaš kad si dobar sa upravom? Kad sve funkcioniše kako valja. E, tome bi trebalo da težimo. Inače, kao kapiten sam štitio prava igrača. Nekad je bilo više dobro, nekad manje, ponekad loše. Stalno pričam fudbalerima: zadržište zajedništvo u svlačionici, rekao je legendarni kapiten Partizana.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Tokom dva mandata u Partizanu Ilić je promenio čak 18 trenera u prvom samo četvoricu. Na klupi su sedeli Tumbaković, Ješić, Mateus i Vermezović. Dok je u drugom promenio čak 14 trenera.

Partizan je počeo da troši asove koji su mu mnogo dali. Dižem dva prsta da trener ostane godinama. Mora da se pravi strategija, plan, da verujemo nekom. Smeta mi što je kod nas sve trenutno. Na primer, Milošević, takođe, početnik sad je posle osvojenog kupa, ekstra. Mirković nije. E, nije tako! Šta bismo pričali za Savu ako se nešto, ne daj Bože, za dva meseca dogodi? Stoga, ne čudi što su mnogi rekli: „more, marš, više nikad u Humsku! Al’ kad ih pitaš gde im je bilo najlepše, nemaju dilemu  u Partizanu, otvoren je bio Ilić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter