Fudbaleri Crvene zvezde vidno utučeni su napustili svlačionicu nakon poraza od Partizana, a medijima se obratio jedino kapiten Vujadin Savić.

– Ne bežimo od odgovornosti. Mislim da je moja obaveza kao kapitena da se pojavim i kad je lepo i kada nije. Iskreno, veoma mi je teško, i svim saigračima. Utučeni smo jer na ovakav način završavamo sezonu. Poraz od Partizana uvek boli. Samo smo dva puta bili dobri od sedam derbija, sve ostalo smo se mučili, tako da…


Što se toka utakmice tiče, Savić ističe da nije presudio nedostatak borbenosti:

– Ne znam šta da kažem. Mislim da smo se borili, ali ne onako, na način na koji mi to umemo. Ja sam dužan da se izvinim svakom zvezdašu koji je bio na stadionu i svima koji su nas bodrili tokom sezone. Izvinite svi koji ste bili uz nas. Verujem da naredne sezone nećemo izneveriti, i nadam se da će navijači biti uz nas i dalje, iako smo svi zaslužili kritike.

Upitan da li je razlog poraza u mogućem potcenjivanju crno-belih, kapiten Zvezde je to odbacio:

– Potcenili Partizan nismo, Partizan ne smete da potcenite. Mislim da je moje mišljenje, ali i javnosti generalno da smo bolji. Zasluženo su pobedili, bili bolji, podigli trofej, još više boli što je na našem terenu. Ponavljam, svi do jednog zaslužujemo kritiku.

Gorak dobija na gorčini ukoliko se u obzir uzme sezona praktično iz snova:

– Sezona je bila fenomenalna, i u Zvezdi je svaka utakmica bitna. Kad je bilo najpotrebnije, pokazali smo da smo pravi, večeras nismo… Sledi odmor, što je i najgore jer je naredna utakmica za mesec i po, dva, i nemate šansu da dignete samopouzdanje i raspoloženje. Ovo će, bar mene lično, boleti ceo život, pogotovo jer je na godišnjicu finala protiv Borusije Menhengladbah kada je Zvezda izgubila 1:0, a moj otac igrao.

Za kraj, Savić je na pitanje da li je ovo bila najgora velika utakmica koju je Zvezda odigrala, rekao:

– Sigurno. Bar mislim da jeste. Igrali smo i ranije slabo, ali smo prolazili. Recimo u Salcburgu, nismo bili bolji ali smo prošli. Zaslužili prolaz, jer smo bili tim. Ovu polusezonu nismo bili to mi, sem utakmica protiv Radničkog iz Niša i prošlog derbija, zaključio je Savić.

(Sa stadiona “Rajko Mitić” – Darko Noveski i Stefan Smuđa)