0
Domaći fudbal

FOTO: STARPORT

MILETIĆ: Kada pomislim da Sale ide krene mi suza, ne znam kako će bez njega izgledati Partizan

Objavljeno: 23.05.19 u 22:38

Nije ova sezona bila najbolja za Partizan, ali su crno-beli osvajanjem trofeja uspeli da poprave sliku.

Minimalnim rezultatom, na stadionu ‘Rajko Mitić’ puleni Save Miloševića stigli su do četvrtog pehara u nizu u najmasovnijem takmičenju kod na.

Posle utakice defanzivac crno-belih Nemanja Miletić istakao je da je njegova ekipa više želela pobedu.

– Lep je osećaj. Mislim da smo danas bili bolji protivnik i da smo više želeli trofej. Želim da istaknem da smo donekle spasili sezonu, jer nije bila baš najbolja. Kada osvojiš trofej, ne možeš da bude nezadovoljan. Nije isto kada igrate u prvenstvu i Kupu. Možda smo se i svesno povukli posle gola, jer smo imali rezultat i nismo hteli da srljamo. Znali smo da oni moraju da krenu napred, čekali smo kontranapde i njihove greške. Imali smo nekoliko situacija gde smo mogli da ih ugrozimo, ali nismo uspeli, počeo je Miletić.

Pobeda protiv ‘večitog’ rivala na njegovom stadionu ima posebnu draž.

– Sigurno da jeste. Ako su tako odlučili da se ovde igra, to nije do nas. Ne bih to komentarisao, ali ako se od početka takmičenja kaže gde će se igrati, mislim da bi tako trebalo da ostane. Bog nam je vratio za sve!

Osvojenim peharom od crno-belih se oprostio legendarni kapiten Saša Ilić, a njegovi saigrači su to veoma emotivno podeneli.

– Mnogo! Svaki put kada o tome razmišljam krenula bi mi suza. Ne znam kako će sve ovo da funkcioniše bez njega, kako će izgledati klub kada on ne bude to. Stvarno je emotivno i tužno. Kada je bio oproštaj u Humskoj svi smo plakali i nismo mogli da izdržimo. Voleo bih da ostane u klubu i bude tu sa nama, ali to je njegov izbor pa ćemo videti, zaključio je Miletić.

FOTO: STARPORT

Vezista crno-belih Danilo Pantić istakao je da je njegova ekipa bila fokusirana na učinak u Kupu.

– Hteo bih da čestitam svojoj ekipi. Svi znamo koliko smo ovo želeli i kolko smo radili. Bili smo svesni da ne možemo da osvojimo titulu u drugoj polusezoni i fokusirali smo se na Kup. Poslali smo najveću legendu Partizana u istoriju za peharom, što je velika stvar. Čestitao bih Zvezdinim igračima na fer i korektnoj utakmici i celoj sezoni koja je bila besprekorna. Smatram da smo danas bili bolji i zasluženo slavili, počeo je Pantić.

Odličnu partiju pružio je vezista, koji smatra da je ovom pobedom popravljena slika kompletne sezone.

– Kada je derbi u pitanju stvari se gledaju drguačijim očima. Odigrao sam dobru utakmicu, ali je presudio timski duh. Mislim da je svako od nas odigrao svoju najbolju utakmicu u sezonu. Mislim da nas Zvezda nije potcenila. Dobro se znamo, jer su već dve godine slični timovi. Danas smo imali veću želju i zasluženo slavili. Nismo im dozvolili da budu tako raspoloženi. Dobro smo zatvorili Marina, odbrana je bila sjajna. Mi napred smo čuvali loptu… Veliki plus je ovo za nas. Ostaje žal za prvenstvom jer smo izgubli dosta bodova na nekim gostovanjima. Ovim Kupom smo nagradili navijače za kraj sezone.

Na kraju Pantić je poručio da bi voleo da ostane u Partizanu.

– Idem na odmor od tri ili četiri dana i onda sledi okupljanje sa mladom reprezentatcijom. Narednih dana ću sesti sa ljudima iz kluba i porzgovarati okom moje budućnosti. Želja se ne dovodi u pitanje, želim da ostanem u Partizanu. Uživam u ovom klubu i što se mene tiče ništa ne bih menjao, poručio je vezista.

(Sa stadiona ‘Rajko Mitić’ – Stefan Smuđa i Darko Noveski)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter