5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KUP SRBIJE: Partizan spasao sezonu, Saletu trofej za oproštaj!

Objavljeno: 23.05.19 u 20:57

Ova utakmica imala je veliki značaj za obe ekipe, jer jedni čekaju duplu krunu 12 godina, dok je za druge ovo bio spas sezone.

Minimalnim rezultatom fudbaleri Partizana savladali su ‘večitog’ rivala u finalu Kupa Srbije.

Do trofeja crno-bele doveo je tridesetpetogodišnji štoper Bojan Ostojić, kojem na kraju sezone ističe ugovor i koji se na sjajn način najverovatnije oprostio od crno-belog dresa. I poreda nekih slabih igara tokom ove sezone, fudbaleri Partizana ponovo su pružili veoma dobru igru protiv ljutog rivala, dok crveno-beli nisu prikazali ni trunku onoga što su njihovi navijači očekivali.

Finalna utakmica imala je lepu uvertiru u vidu uručivanja poklona legendama, koje se opraštaju od fudbala. Saša Ilić i Nenad Milijaš, dobili su poklone od Fudbalskog saveza Srbije, ali i od oba kluba. Uramljeni dres od Saše Ilića dobio je njegov saigrač Bojan Ostojić i to za 99. utakmica u Partizanovom dresu.

Posle uvodnih desetak minuta, tokom kojih su ekipe opipavale puls jedna drugoj, usledio je hladan tuš za crveno-bele. U 14. minutu igre Pantić je izveo slobodan udarac sa leve strane, a najbolji u skoku bi je Bojan Ostojić koji je loptu poslao u mrežu. Vodećem golu Partizana kumovala je i veoma loša intervencija Milana Borjana, koji je poleteo u prazno, ali i Nemanje Milunovića koji nije uspeo da sačuva štopera Partizana.

(VIDEO:YouTube/BALKAN SPORTSKI PRENOSI)

I dok je sudija dao znak da se utakmica nastavi, Ostojić je slavio gol na atletskoj stazi. Crveno-beli su krenuli nešto otvorenije da igrajz u nastavku, što je otvorilo prilike za kontre Partizana. Tako je usledio pokušaj Zorana Tošića sa nešto manje od 20 metara, ali je sada siguran bio Milan Borjan. Prava borba vodila se sredinom prvog dela na terenu, dok je lepa slika viđena na tribinama, gde su navijači Partizana bakljama u 22. minutu odali počast svom kapitenu.

Veliku šansu da duplira prednost Partizana, posle nešto više od pola sata igre nije iskoristio Đorđe Ivanović. Vezista je dobio loptu od Zorana Tošića i našao se sam pred golom Zvezde, ali je bio okrenut leđim, te ga je lako ‘savladao’ Borjan. Prilikom narednog napada imali su crno-beli novu šansu, pokušao je Pantić sa ivice kaznenog prostora, ali je reprezentativni golman Kanade ponovo bio siguran. Prvu pavu šansu Zvezda je imala u 37. minutu, centrirao je Stojković, a loptu je glavom zahvatio Milan Pavkov. Udarac napadača crveno-belih išao je pravo u Vladimira Stojkovića.

Do kraja prvog poluvremena Zvezda je pokazala znake živote, ali je sve to bilo daleko od očeikvane igre šampiona Srbije, dok je Savo Milošević mogao da bude u potpunosti zadovoljan viđenim tokom prvih 45 minuta.

FOTO: STARSPORT

Mogli su igrači Partizana da stignu do brzog gola u nastavku utakmice i to posle greške Dušana Jovančića. Zvezdinom vezisti je Ivanović oduzeo loptu, pokuvao kontru i umesto da odloži istu na levi ili desni bok odlučio se na šut i propustio sjajnu priliku za 2:0. Sredinom drugog dela Vladan Milojević sve karte bacio je na napad, na teren je ušao Joveljić umesto Bena, odnosno Vukanovića umesto Jovičića.

Tokom drugog poluvremena viđena je potpuno druga slika i drugačija igra sa dosta faulova, prekida i malo ‘igre’. Nije bilo pravih prilika pred golovima Borjana i Stojkovića, a crveno-beli nisu usepli da izvrše pravi pritisak i dođu u ozbiljniju šansu za postizanje pogotka. Igračima Partizana se nije žurilo u finišu, već su imali želju da sačuvaju prednost.

Večerašnjom pobedom Partizan je ušao u istoriju srpskog fudbala, kao klub koji je osvojio četiri vezana kupa, što nikome do sada nije pošlo za rukom. Ovo je ujedno bio i sjajan način da se crno-beli oproste od legende kluba Saše Ilića, dok će crveno-beli morati i dalje da čekaju na osvajanje pehara u najmasovnijem takmičenju kod nas…

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 0:1 (0:0)
(Ostojić 14)

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Novak Simović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković (od 83. Gobeljić), Savić, Milunović, Rodić – Jovančić, Jovičić (od 51. Vukanović) – Ben (od 69. Ben), Marin, Ivanić – Pavkov.
Rezervni igrači: Popović, Vulić, Čaušić, Joveljić, Jevtović, Gobeljić i Vukanović

PARTIZAN: Stojković – N.R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević (od 80. Šehović) – Šćekić, Zdjelar – Tošić (od 90. Ilić), Pantić, Ivanović (od 74. L. Pavlović) – Rikardo.
Rezervni igrači: Kljajić, Georgijević, Šehović, Marković, L. Pavlović, Smiljanić, Ilić.

0
0

5 Komentara

  1. Partizan daleko bolji, pokazalo se da Zvezda samo namesteno prvenstvo moze da osvoji, miloju za domara zvezde, boljeg dovedite, pozdravcic.

    0
    0
    Odgovori
  2. Iako sam navijač Zvezde želim da čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi! Zvezda je u 96 minuta utakmice uputila samo dva (2) udarca u okvir gola! Igra Zvezde kao i celog proleća jalova, spora, neborbena, bez žara, bez energije! Trener-početnik Savo Milošević je pokazao da ima trenerskog štofa a pokazao je i da ima ono iz čega se legu pilići. On je imao hrabrosti da u tim uvrsti 3 osamnaestogodišnjaka, dva Pavlovića Lazara i Strahinju i Zlatana Šehovića dok mu je na klupi bio jedan 19-o godišnjak Svetozar Marković! Naš “trener godine” se ježi na pomisao da pruži šansu mladim igračima Zvezde, pa ih onako brutalno tera da se “doškoluju” u fk Grafičar, u III ligu! Njemu je najvažnije da mu igra njegov pulen, drugorazredni afrički “kapitalac” 32-godišnji Ben, koji je večeras imao tačno 10 prodatih/izgubljenih lopti! Milojević će doživeti sudbinu Grofa!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter