0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KARIJERA BEZ MRLJE: Nenad Milijaš za HotSport o malo poznatim detaljima iz svoje ‘bajke’ sa Zvezdom

Objavljeno: 20.05.19 u 11:23

Zemunac je jedan od igrača koji je emocijama vezan za crveno-bele boje, a imaće naslednici šta da nauče od njega pošto se seli u trenerske vode.

Nije lako se prisetiti sjajnih golova majstora slobodnjaka, ali projektil u mreži slavnog Bajerna je upečatljiv u karijeri, kao i ‘bomba’ pored nemoćnog Ivice Kralja u derbiju… Ima mnogo toga da se izdvoji iz karijere Nenada Milijaša, koja je bez mrlje i po mnogo čemu je orginalna i za ponos momka iz Zemuna.

Retko ko se tri puta vraćao u Zvezdu što je dokaz ljubavi i poverenja. Može da se diči sa 250 nastupa i čak pet titula. A kada bi nabrajali uspehe, bitne golove i asistencije trebalo bi dosta vremena, ali ovaj momak je svoje poglavlje otvorio sa crveno-belima 18. februara 2006. godine kod trenera Valtera Zenge.

I kada je birao pre Zemuna gde će dalje bio je u Varšavi i pao je dogovor sa Legijom, a onda je zajedno sa tadašnjim menadžerom Zoranom Stojadinovićem odlučio da okrene leđa i dođe u Ljutice Bogdana.

– Napravio sam potez karijere. Srce me je vuklo na ‘Marakanu’ i želeo sam da osetim kako je lepo uživati u bojama koje voliš. I pamtiću dosta svetlih trenutaka, a one teške smo prebrodili i uspeli da dođemo do sna i nastupa u Ligi šampiona. Da se pamti ova generacija i da se ponovi – kaze za HotSport Milijaš.

Ne samo da je odluka bila na mestu, znalo se to odavno, a prvi rastanak je usledio zbog ponude iz Engleske. I ako je mogao da sačeka da istekne ugovor Nenad je produžio vernost klubu i Vulverhempton je iskeširao tri miliona funti.

– Tada sam procenio da je pravi trenutak da se okušam u Engleskoj i imao sam tri lepe godine iskustva u jakom takmičenju i onda novi povratak na mesto uspeha u teškim trenucima kroz koje je prolazila Zvezda.

Usledila je kratka epizoda u Turskoj i onda uživanje u Kini.

– Nije lako kada si stranac. Moraš više i bolje, svi te gledaju iz nekog drugog ugla i kada je sve prošlo osetio sam da mogu još u mojoj Zvezdi i vratio se da budem ispostavio se deo istorije.

Ništa nije trazio Milijaš već da mu se isplate dugovanja iz drugog mandata i da je tu da odradi posao i da uz njega stasavaju mlađi.

– I kada nisi u ekipi daješ podršku i svlačionica je uvek bitna po neki savet, podrška… Lako je kada sve ide bajno, a ima trenutaka kada od jednog meča zavisi budućnost. Uložili smo zajedno mnogo rada i došli su evropski rezultati, rekordi i pad velikog Liverpula.

Tačka je stavljena na jedno poglavlje, a otvara se druga u ulozi trenera.

– Razgovaraćemo kada se završi finale Kupa i cilj nam je ‘dupla kruna’. Imam ih dve i treća bi bila super. Posle ću da se dogovorim za moj novi posao, pa polako. Učio sam od velikih trenera, ali svako ima svoju filozofiju i polako korak po korak kao i kada sam igrao fudbal. Nije lako kada se završi, a idemo dalje – rekao je na kraju Milijaš.

Zvezdi je Milijaš dao sve i ona njemu i nastavljaju zajedno da idu u nove pobede…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter