1
Domaći fudbal

FOTO: FK VOJVODINA

RADOVAN KRIVOKAPIĆ: Da se ovakva sezona više nikada ne ponovi

Objavljeno: 17.05.19 u 12:00

U poslednjem kolu plej-ofa Superlige Srbije, fudbaleri Vojvodine u nedelju gostuju ekipi Čukaričkog u Beogradu.

Tom utakmicom, biće stavljena tačka na ovu sezonu, koju će Vojvodina, u zavisnosti od rezultata poslednjeg kola, završiti na sedmom ili osmom mestu na tabeli. U oba slučaja, to je plasman koji nije u skladu sa tradicijom i renomeom „stare dame“ i koji nikako ne zadovoljava ambicije kluba i želje navijača.

S druge strane, rasterećen bilo kakvog rezultatskog imperativa, šef stručnog štaba crveno-belih Radovan Krivokapić najavio je da će na poslednjem meču u sezoni pružiti šansu još većem broju omladinaca nego do sada.

– Sinoć sam, kao predstavnik Vojvodine, bio na proglašenju najboljih igrača i trenera Super lige Srbije u izboru televizije Arena sport, gde sam u neformalnom razgovoru sa čelnicima Čukaričkog uvideo da protiv nas planiraju da izvedu mlad sastav, što ćemo učiniti i mi. Potrudićemo se da dođemo do prve pobede u plej-ofu i nadam se da će igrači biti spremni i orni za to. Neke od igrača koji su izneli veći deo tereta ćemo odmoriti i mogu slobodno da kažem da će, što od prvog minuta, što ulaskom sa klupe, šansu dobiti dosta mladih fudbalera. Nešković i Zukić su već standardni, ali ovde mislim i na Topića i Savića, kao i na dva nova lica Jakovljevića i Bjekovića. S druge strane, zbog lakše povrede ne možemo sa sigurnošću da računamo na Milojevića, zatim na Matića koji se juče prehladio, ali ni na Đuričina zbog povrede leđa. Svi ostali treniraju normalno, pa ćemo u naredna dva dana videti ko će biti u startnoj postavi. Svi su u iščekivanju da se završi ovo prvenstvo, koje za Vojvodinu nije bilo dobro. Svima koji su ove godine igrali za Vojvodinu, ovim putem želim da se dobro odmore posle utakmice protiv Čukaričkog, a sve sa ciljem da se, kada se vrate, ovakva sezona više nikada ne ponovi, odnosno da naredna bude mnogo bolja nego ova – kaže Krivokapić.

U ovoj sezoni, teško je izdvojiti neke pozitivne momente u vezi sa „starom damom“.

– Ne bih ni u koga da upirem prstom, iako znamo svi da je sve od starta bilo loše. Sa ljudima koji rade u klubu i svojim stručnim štabom, kome se zahvaljujem na tome što je sve vreme bio uz mene, uspeli smo da koliko-toliko amortizujemo sve ono što je bilo loše i uđemo u plej-of, iako su svi mislili da je to nemoguće. Ako nešto treba pamtiti, možda je to onda taj period kad smo ušli u plej-of, jer smo imali sjajnu atmosferu i uspeli to da uradimo kao grupa. Međutim, u budućnosti, to nikako ne sme biti glavni cilj za Vojvodinu, što sam više puta ponovio. Vojvodina mora da se bori za Evropu i trofeje, ali za to je potrebno vreme, jer to je proces koji traje. Sada je najpotrebnije to da svi zajedno sednemo i da se napravi neki plan – ističe Krivokapić.

Iako još uvek nije izvesno da li će ostati na mestu šefa stručnog štaba i naredne sezone, trener crveno-belih ima okvirnu ideju u vezi sa tim kojim igračima se treba zahvaliti na saradnji ovog leta.

– Posle utakmice protiv Čukaričkog, svojim nadležnima ću podneti izveštaj i dati svoje mišljenje. Ne vodim politiku kluba i ima ko je zadužen za to, ali očekujem da će u bliskoj budućnosti doći do razgovora i zajedničkog rešenja koje će biti najbolje za Vojvodinu. U ovom trenutku, teško je reći ko treba da ode, jer ima mnogo faktora koji utiču na to. Nadam se samo da će Vojvodina biti mnogo jača, kvalitetnija i bolja – napominje Krivokapić.

Posle utakmice između Radničkog i Vojvodine u Nišu, šef stručnog štaba Radničkog i nekadašnji trener Vojvodine Nenad Lalatović izneo je mišljenje da Vojvodina u timu treba da ima svega dvojicu-trojicu mladih igrača, a da ostatak ekipe treba da čine iskusni i afirmisani fudbaleri.

– Ima istine u tome što je rekao kolega Lalatović. Pre ulaska u plej-of, pričali smo o tome da treba pružiti šansu mladim igračima iz naše škole i ovo je bila idealna prilika za to, ali videli ste i sami da rezultati nisu bili onakvi kakvi treba da budu. Ipak, to je period njihovog sazrevanja i moje mišljenje je takođe da Vojvodina ne može na terenu da bude sa svih 10 klinaca iz svoje omladinske škole. Nešković i Zukić su postali standardni igrači zato što su to dokazali svojim kvalitetom, čak i u najtežim trenucima, jer kada se lomilo da li ćemo ući u plej-of ili ne, mali Zukić je izneo veliki deo tereta. Mislim da njih još dvojica-trojica treba da budu u prvom timu, konkretno Topić i Savić, dok svi ostali koji su pod ugovorom i završavaju omladinski staž treba da idu na kaljenje u druge klubove, što za njih ne treba da bude nikakva kazna ili tragedija. Uostalom, i ja sam kao igrač dva puta išao na kaljenje i vraćao se, pa sam imao neku karijeru. Njima treba da bude čast i privilegija što su trenirali sa prvim timom, bili uz ekipu i dobili šansu da debituju, odnosno da im predstavlja podstrek za dalji rad, pa da se jednog dana vrate u Vojvodinu, rekao je Krivokapić.

Utakmica između Čukaričkog i Vojvodine igra se u nedelju u Beogradu, sa početkom u 19 časova.

0
0

1 Komentara

  1. Treba da odu svi osim Rockova Lazarevica Devetaka Veselinovica Matica Mitosevica Zukica Neskovica ivecine omladinaca. Mesarovic Gajic Jakovljevic Vidakov zivkovic treba da odu negdje u zdravu sredinu gdje ce igrati pa se vratiti a ne poslati ih da sjede negdje na klupi i da se na njih zaboravi. Neki od omladinaca imaju jos pravo igrati za ml.tim.Dovesti 7-8pojacanja na vrijeme pre pocetka priprema i to:Vucica Kerkeza Petrovica(Medojevica) Robsona Lukica(Krasica) Milicevica Karaca Siladjija(Petkovica)(Markovica). Siladji Milicevic Karac su tek skoro sazreli kao igraci nakon putesestvija kroz srpsku ligu. Neki sazriju prije a neki poslije. Uz renoviranu Upravu ijaci sponzorski pul trenera poput Bobeta i sp.dir. Laneta ima nade Raspustiti Skupstinu a u novi saziv birati ljude cistog dosijea i obraza a ne huligane i ultrase sto se rokaju na tribinama i ulicama N Sada a uz to su i placeni. Volem Vosu pa makar i takvu kakva je sada!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter