TV ArenaSport i Zajednica Superligaša su u sklopu manifestacije ‘Prvi tim’ proglasili najboljih 11 igrača u sezoni 2018/2019.

Šampionska titula Crvene zvezde i jedna od najuspešnijih sezona u novijoj istoriji, donela im je čak petoricu laureata u najboljoj postavi Superlige. Radnički je dao trojicu fudbalera, Čukarički dva fudbalera, a Partizan ‘samo’ jednog.


Glasali su svi klubovi i izabrali najbolje igrače u formaciji 4-4-2.

Na golu idealnog tima je Milan Borjan iz Zvezde, a u defanzivnoj liniji njegovi saigrač Filip Stojković, as Partizana Nemanja R. Miletić, štoper Radničkog Radovan Pankov i kao levi bek Miroslav Bogosavac.

Vezni red čine igrači iz Crvene zvezde Marko Marin, Dušan Jovančić i El Fardu Ben, kao i nosilac igre Radničkog Nikola Drinčić, a u napadu su golgeter Čukaričkog Ognjen Mudrinski i špic Radničkog Nermin Haskić.

U Izboru trenera i kapitena klubova Superlige Srbije za najkorisnijeg fudbalera sezone izabran je vezista Crvene zvezde Marko Marin. 

Na kraju sezone Vladimir Torbica i Saša Ilić završiće svoje bogate karijere, a od Arena Sport i Zajednice Superlige Srbije na poklon za odlazak u penziju dobili su satove. 

Sa lica mesta – Stefan Smuđa