Fudbal u Saudijskoj Arabiji sve je interesantniji ljudima sa ovog prostora.

Nije ni čudo pošto u toj zemlji igra sve veći broj igrača koji su iz zemalja bivše SFRJ ili su igrali na našim terenima.


Jedan od njih je i Leandre Tavamba, bivši napadač Partizana koji je sa sjajnim igrama nastavio i u Saudijskoj Arabiji. Tavamba predvodi svoj Al Tavon sa čak 20 pogodaka na 29 prvenstvenih utakmica u timu koji se bori za treću poziciju. Al Tavon ima bod manje od trećeplasiranog Al Šababa koji je na poziciji koja vodi u kvalifikacije za AFC Ligu šampiona.

Kada je u pitanju celokupan uspeh Tavambe u Saudijskoj Arabiji, odnosno računajući i kup koji je osvojio sa svojim klubom, imao je na 33 utakmice 26 pogodaa i šest asistencija.

Takav učinak svrstao ga je u trku za najboljeg igrača sezone. Konkurencija mu je ozbiljna, tu su Nordin Amrabat i Abderzak Hamdal ubedljivo najbolji strelac lige, Đanini Tavares i Bafetimbi Gomis iz Al Hilala.

Kada je u pitanju tim sezone, upravo navijači Al Hilala su putem mreža želeli da saznaju zašto u konkurenciji nema štopera tog tima i jednog od najstandardnijih igrača ekipe, Miloša Degeneka, ali bivši defanzivac Crvene zvezde nije u konkurenciji pošto nije odigrao celu sezonu u Saudijskoj Arabiji.