0
Evrokupovi

FOTO: PRINTSCREEN

NEĆE SAMO ČELSI BITI KAŽNJEN: UEFA otvara postupak protiv Sitija, traži se zabrana transfera i izbacivanje iz Lige šampiona?!

Objavljeno: 16.05.19 u 12:38

Klub iz Mančestera mogao bi da bude žestoko kažnjen.

Odbranio je Mančester Siti trofej u Premijer ligi, ali su nekoliko dana kasnije stigle veoma loše vesti.

Telo Evropske kuće fudbala zaduženo za kontrolisanje finansija (CFCB) pokrenulo je postupak protiv ‘građana’ zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Kako prenose ostrvski mediji vrlo je izvesno da će Sitiju biti izrečena zabrana dovođenja igrača u narednih godinu dana, a pitanje je samo kada će stupiti na snagu. Govorilo se ranije da bi kršenje pravila poslovanja moglo Siti da košta učešća u Ligi šampiona naredne sezone, ali je to malo verovatno…

Danas je iz kluba stigla zvanična potvrda da je postupak otpočet i da nisu iznenađeni povodom toga.

– Razočarani smo, ali nismo iznenađeni naglim prebacivanjem slučaja na inicijativuu glavnog istražitelja CFCB-a Iva Leterma. Nije slučajno to što su u poslednjoj nedelji mediji objavili toliki broj informacija o slučaju koji vodi Leterm. Verujemo u pozitivan ishod, kada čitav slučaj stigne pred nezavisno telo. Optužbe o finansijskim nepravilnostima su potpuno netačne i prebacivanje slučaja na CFCB je svojevrsno ignorisanje dokaza koje smo dostavili, stoji u saopštenju Sitija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter