0
Fudbal

FOTO: AL HILAL

VRHUNAC UZBUĐENJA U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Degenekov ‘dan D’ za dve titule u jednoj sezoni, ali potrebno je puno sreće

Objavljeno: 15.05.19 u 19:54

Celokupna fudbalska sezona u Saudijskoj Arabiji stala je u jedno kolo.

Sutra će biti rešeno pitanje šampiona te zemlje, a za tron bori se i bivši štoper Crvene zvezde – Miloš Degenek.

Mada u nepovoljnoj situaciji pošto je Al Hilal za koji igra Degenek trenutno drugoplasirani i ima bod manje od Al Nasra koji je prvi. Aktuelni šampion pokušaće da u poslednjem kolu preokrene situaciju i preskoči tim koji je bio treći u sezoni 2017/18.

Pred poslednju utakmicu u prvenstvu Al Nasr je favorit za šampionski tron. Na megdan će izaći jednoj od najlošijih ekipa u eliti Saudijske Arabije, Al Batin – ekipu koja se bori za opstanak. Tim Ruija Vitorije predvode Bred Džons sa gola, bivši čuvar mreže Liverpula, Nordin Amrabat, Ahmed Musa i ubedljivo najbolji strelac prvenstva, Abderzak Hamdalah.

Za Degenekov Al Hilal igraju još veća fudbalska imena kao što su Sebastijan Đovinko, Bafetimbi Gomis, Andre Kariljo, Karlos Eduardo, Alberto Botija, Džonatan Sorijano, Ali Al-Habsi… Ali su izabranici Periklesa Kamuske ispustili u nekoliko navrata lidersku poziciju.

Al Hilal bi skupo mogao da košta poraz upravo od Al Nasra pre pet kola kada je aktuelni lider slavio sa 3:2. Dva kola kasnije Al Hilal izgubio je i od Al Tavona, za drugi poraz u samo četiri utakmice što takođe može da odluči pitanje šampiona.

Kada je u pitanju atmosfera u timu Al Hilala, postoji nada za odbranu šampionske titule, tvrdi Miloš Degenek jedan od najstandardnijih u timu.

– Sutra je poslednje kolo koje će da odluči šampiona Saudijske Arabije. Imali smo dvaput titulu u rukama i ispustili smo to, pucali smo sebi u noge. Rasplet više nije u našim rukama, već u njihovim. Ostalo je poslednje kolo u kom mi igramo protiv trećeplasiranog Al Šababa, a oni protiv Al Batina, ekipe koja se bori za opstanak. Imaju prednost, Al Naser je veoma skupa i dobra ekipa koju predvodi Hamdalah sa 32 gola ove sezone. Mi imamo takođe dobar tim, ali su nam se desili pehovi. Molimo se bogu da oni kiksnu, mi dobijemo i uzmemo titulu. Nada umire poslednja, biće teško… Nije svejedno, sve u svemu pozitivna godina za nas, izjavio je Degenek za HotSport.

Prošle sezone je Al Hilal osvojio titulu sa bodom više od Al Ahlija, i ove bi upravo bod mogao da bude presudan.

Foto: Al Hilal

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter