0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KUP SRBIJE: Zvezda nulom u revanšu stigla do finala!

Objavljeno: 15.05.19 u 19:24

Fudbaleri Crvene zvezde prvi su učesnik finala ovogodišnjeg Kupa Srbije.

Posle 4:1 na stadionu ‘Rajko Mitić’, revanš u Lučanima okončan je bez golova.

Aktuelni šampion Srbije nekoliko kola pre kraja osigurao je odbranu trona, a sada će dobru sezonu začinjenu učešćem u Ligi šampiona moći da kruniše duplom krunom. Poslednji put crveno-beli ovo takmičenje su osvojili u sezoni 2011/12., kada su u Kruševcu savladali čačanski Borac (2:0). Posle toga su izgubili finale pre dve godine od ‘večitog’ rivala i jasno je da će igrači kluba iz Ljutice Bogdana biti silno motivisani da osvoje trofej u ovom takmičenju.

Veći deo posla pred revanš crveno-beli su odradili na svom stadionu, stekavši prednost od tri gola. Nisu se gosti mnogo zaletali tokom današnjeg duela, već su držali distancu i ostvarili zacrtani cilj, dok je dobru igru prikazala domaća ekipa i pravo je čudo kako nije stigla do barem jednog gola pred svojim navijačima.

Do prve prilike , crveno-beli dolaze posle samo nekoliko minuta igre, kada je Marko Marin gađao gornji desni ugao Rosićevog gola, ali je čuvar mreže sjajno reagovao. Nakon toga lopta se odbila u korner, pokušao je potom i Ivanić snažnim udarcem iz daljine, ali je lopta završila pored gola. Nekoliko trenutaka kasnije odgovrili su domaći, Jovanović je uputio centaršut sa leve strane, pokušao je glavom Bojović, ali je bio neprecizan.

FOTO: STARSPORT

Nova velika šansa pred golom Milana Borjana viđena je u 18. minutu, kada je glavom pokušao Tumbasević, ali je reprezentativni golman Kanade bio dobro postavljen. Usledio je potom mirniji deo igre, sve do poslednjih pet minuta prvog poluvremena. Tada je Petar Bojić bio u sjajnoj šansi, ali je šutirao pored gola. Do odlaska na odmor, Branko Jovičić je uputio projektil sa 25 metara, da bi potom i šut Marina, odnosno odbitak Pavkova ipak zaustavio Rosić. Ovo je bila najbolja prilika za gol u dotadašnjem delu igre, a na odmor se otišlo sa 0:0 na semaforu…

Tokom prvih 15 minuta igre u nastavku nije bilo izglednijih prilika, pokušao je Mirko Ivanić, ali je golman Mladosti bio ponovo maestaralan. Posle velike gužve u šesnaestercu domaćina u 63. minutu igre, gosti su mogli lako do vođstva. Posle udarca Milana Pavkova, lopta se kao u fliperu odbijala na sve strane, da bi na kraju završila kod Bena, koji nije uspeo da lobuje Rosića. Samo dva minuta kasnije usledio je odogovor, Odita je sa jedanaest metar pogodio stativu, potom mu se lopta odbila, ali je napadač i iz drugog pokušaja bio neprecizan.

Već u naredna dva napada, Odita je bio u novim, veoma dobrim prilikama za postizanje gola. U prvoj šansi je ponovo ostao sam, ali je lopta zavrila pored gola. Iskusni napadač u 70. minutu bio je i treći put u prilici, zaboravljen je bio na pet metara, ali ga je omeo Milunović i ponovo je promašio.

FOTO: STARSPORT

Finiš utakmice u poptunosi je pripao domaćoj ekipi, koja je nasavila sa opsadom Borjanovog gola. Deset minuta pre isteka regularnog dela Andrić se našao u sjajnoj prilici, ali je Borjan loptu poslao preko gola. Onda je usledio šut Radivojevića sa oko 20 metara, ali i stativa koju je na drugoj strani pogodio Marko Marin. Najbolju priliku na utakmici igrači Mladosti su imali u drugom minutu nadoknade, kada je sa samo nekoliko metar Petar Bojić probao da skrene loptu, ali je ponovo maestralan bio Milan Borjan. Nakon ove prilike šutirao je i Milošević, ali je ponovo Borjan bio na mestu. Ovo je bila i poslednja prilika, nakon čega je sudija Piper svirao kraj.

Finale ovogodišnjeg izdanja najmasovnijeg fudbalskog takmičernja kod nas zakazano je za 23. maj u Nišu, a crveno-beli će igrati sa boljim iz duela između Radničkog i Partizana (0:1).

MLADOST – CRVENA ZVEZDA 0:0 (0:0); Ukupno – 1:4

Stadion: Mladost
Sudija: Petar Piper

MLADOST (4-2-3-1): Rosić – Andrić, Leković, Milošević, Šatara – Pejović, Tumbasević (od 81. Pavlović), Bojić, Radivojević, Jovanović – Bojović (od 46. Odita).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Milunović, Babić, Rodić – Jovičić, Jovančić – Ben (od 76. Gobeljić), Marin (od 84. Vulić), Ivanić (od 70. Vukanović) – Pavkov

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter